Moderatorji: svetovalec, svetovalka
falotka napisal/-a:Živjo!
Sem študentka 3.letnika socialne pedagogike na pef lj. vse kaže, da bom uspešno zaključila letnik. ker naš referat ni ravno prijazen do študentov in tudi gospe, ki so tam zaposlene, nimajo časa in energije, da bi nam pomagale pri vprašanjih, me zanima, kakšne so možnosti prepisa na program specialne in rehabilitacijske pedagogike.
razmišljala sem, da bi po zaključenem 4.letniku vpisala magisterij iz spec.in rehab.ped, vendar bom morala opravljati diferencialne izpite, ki pa jih ne morem opravljati pred vpisom magisterija (na žalost). zanima me tudi, ali lahko potem vseeno iščem zaposlitev kot samostojna socialna pedagoginja ali ne (ker ne bom imela magisterija iz soc.ped)?
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in upam, da nisem pisala preveč zmedeno
lp
me_lilith napisal/-a:Lep pozdrav!
Imam problem. Zelo si želim na veterino ampak mi je pri maturi zmanjkal nekaj pik. Tako sm pristala na zoologiji, ki pa me po temeljitem premisleku niti malo ne zanima. Kaj so moje opcije? Pošljem prošnjo na veterino (imam tudi status dijaka s posebnimi potrebami zaradi bolezni)? Študiram eno leto zoologijo in se nato prepišem?
Razmišljala sem tudi že o ponavljanju mature ampak je to nekako zadnja opcija. Ne želim izgubiti enega leta, saj si želim študirati.
Hvala zapomoč!
ErikaS napisal/-a:Živjo!
Sem študentka 1.letnika Veterine, ki sem ga tudi uspešno zaključila. Lansko leto mi je za nekaj pik zmanjkalo mesto na Medicinski fakulteti (smer stomatologija). Zanima me, če bi se lahko s povprečjem prepisala na Medicinsko fakulteto/stomatologijo.
Kako visoko mora biti povpečje?
Najlepša hvala za odgovore
Erika
_Xandra napisal/-a:Pozdravljeni,
Že nekaj dni prebiram vaš forum, vendar nisem najdla odgovora na podobno vprašanje kot je moje.
Moj problem pri katerem bi potrebovala vašo pomoč je naslednji:
Podaljšati želim status študenta, ker še nisem dopolnila 26. let in bi rada delala preko ŠS, ker me v službi kjer delam ne bodo še redno vzeli, zavarovana pa sem še vedno lahko preko staršev.
1.septembra letos sem oddala prijavnico za vpis diplomtov, ker sem na 1.bolonjski stopnji že diplomirala leta 2009 s povprečjem 8.5. Prijavo sem poslala na nekaj primernih fakultet. Z 11.septembrom letos sem magistrirala na 2.bolonjski stopnji. S povprečjem 9.3, kar je precej višje povrečje kot na dodiplomcu. Zanime me, če se lahko z končanim magisterijem tudi vpišem na študij diplomantov, ker je še čas do ponedeljka?
Letos sem imela status absolventa na podiplomskem študiju, ocena ki sem je dobila je le magsitrsko delo. Imela sem Zoisovo štipendijo, zanima ma kako je z Zoisovo štipendijo, če mi uspe vpis na študij diplomantov (na dodiplomskem študiju štiendije nisem prijemala!) ali je možnost da jo obdržim? Ali lahko kandidiram za državno štipendijo?
Hvala za odgovor!_Xandra
almalexia napisal/-a:Pozdravljeni,
lepo prosim za nasvet pri urejanju moje situacije.
Zaključila sem dodiplomski študij na 1. BS na FDV v letu 2010 ter se nato vpisala na magisterij po 2. BS prav tako na FDV. Vmes sem veliko delala kot študentka in magisterija nisem zaključila. Letos sem se odločila, da bi vpisala 2. magisterij in tako sem se prijavila na redni magisterij 2. BS na EF. Prijave niso zavrnili in tako sem se ta teden redno vpisala in plačala vpisnino za redni študij.
Sedaj me skrbi naslednje: ker prej nisem vedela, da država financira podiplomski študij na 2. BS samo enkrat, me zanima ali bi morala EF že v osnovi zavrniti mojo prijavo, ker se drugič vpisujem redno na magisterij oziroma mi že takrat vnaprej predložiti račun za plačilo šolnine v zneskih za izredni študij? Ali mi bodo naknadno poslali račun za šolnino (v zneskih za izredni študij), kljub temu, da magisterija na FDV nisem zaključila? Ali mi lahko izdajo račun za nazaj (recimo v januarju ali kasneje v letu 2013)? Ali se lahko v primeru, da mi pošljejo račun za šolnino izpišem in prekinem študij ter se izognem plačilu šolnine? Ker resnično ne vem, kaj naj storim, vljudno naprošam za mnenje. Zaradi omejenih finančnih sredstev si lahko namreč privoščim študij le redno (brez šolnine). Naj se takoj izpišem, kljub temu, da si resnično želim študirati in se ne vpisujem le zaradi statusa?
Hvala že vnaprej in lp
66. člen
(pravice in dolžnosti študentov)
Študenti imajo pravico do vpisa in izobraževanja pod enakimi, z zakonom, statutom in študijskim programom določenimi pogoji. Pri tem:
– se ob rednem napredovanju izobražujejo in dokončajo študij pod pogoji, ki so veljali ob vpisu,
– lahko enkrat v času študija ponavljajo letnik ali spremenijo študijski program ali smer zaradi neizpolnitve obveznosti v prejšnji smeri ali študijskem programu,
– se lahko izobražujejo po več študijskih programih (vzporedno izobraževanje), po interdisciplinarnih ali po individualnih študijskih programih, ki jih izvaja eden ali več visokošolskih zavodov,
– lahko napredujejo in dokončajo študij v krajšem času, kot je predvideno s študijskim programom.
rendula napisal/-a:Pozdravljeni,
trenutno sem absolventka psihologije. Naslednje leto bom končala prvo bolonjsko stopnjo in se želim vpisati na Pedagoško fakulteto smer Socialna pedagogika. Če sem prav razbrala iz njihove spletne strani, ne rabim delati diferencialnih izpitov, morem pa opraviti dodatni letnik. Zanima me, ali je potrebno dodatni letnik plačati ali ne. In glede na to, da ob vpisu v dodatni letnik izgubim status študenta, ali se lahko vpišem na drugo stopnjo na psihologiji hkrati pa opravljam dodatni letnik in se potem prepišem na drugo stopnjo socialne pedagogike. Isto me zanima tudi za Fakulteto za socialno delo, saj je to moja druga izbira.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Ona napisal/-a:Živjo.
Sem študentka mag. programa Industrijske farmacije (2. bol. st.). Na ta študijski program sem se vpisala z diplomo univerzitetnega študija s področja kemije z dokaj visokim povprečjem. Ta študijski program mi je zelo cool, ampak omogoča le hiter pregled področja farmacije in je dokaj specifičen glede zaposlitve, zato me zanima naslednje. Ali je mogoče, da se v naslednjem študijskem letu s to isto dodiplomsko univerzitetno diplomo vpišem zaporedno na dodiplomski enovitni magistrski študij farmacije, čeprav drugo leto še ne bom magistrirala. Malo kompliciram, ampak upam, da je razumljivo, kaj želim izvedeti.Namreč, s tem dodiplomskim študijem kemijske smeri in sedaj s tem magistrskim programom imam dosti predmetov dodiplomskega študija farmacije že opravljenih. Glede vseh podrobnosti priznavanja in omogočanja delanja izpitov za naslednje letnike pri farmaciji se bi tako obrnila direktno na faks, zato bi od Vas samo želela izvedeti, če je ta moj "načrt" sploh izvedljiv.
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav
Hell1 napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me, če je možen prehod med Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru in Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, za program splošna medicina ter kakšni so pogoji?
LP
Coraline_ napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem študentka 2. letnika magistrskega programa FVV. Tukaj sem končala tudi dodiplomski študij. Sedaj želim na farmacijo, pa me zanima, kako je s plačljivostjo študija, saj država financira le 1 podipl. študij? Na farmacijo bi se vpisala kot diplomantka (ali pa kot maturantka, saj mi, glede na to, da nisem ponavljala, niti se prepisala, ta možnost še ostaja, ne?). Ali bi morala študij farmacije plačati? Farmacija je v bistvu 5+0 dodiplomski program, pa si mislim, da najbrž ne, ampak raje vprašam...
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Vrni se na Magistrski program (2. bolonjska stopnja)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov