Moderatorji: svetovalec, svetovalka
mamba napisal/-a:Pozdravljeni!
Pridobljeno imam VII. stopnjo izobrazbe na Univerzi v Ljubljani (tekom študija sem en letnik ponavljala). Trenutno imam status študenta na Višji šoli, ki mi bo z oktobrom potekel. Ker potrebujem študentski status, a ga na omenjeni Višji šoli več ne morem imeti, me zanima, kakšne možnosti imam na razpolago za pridobitev študentskega statusa? Sem starejša od 27 let in potrebujem status zaradi opravljanja del preko študentskega servisa. Ali imam možnost vpisa na študij diplomantov in morda izrednega študija na kateri koli Univerzi oz. Višji šoli? Ali pa je na voljo morda še kakšna tretja možnost? Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
39. člen
(pravice in dolžnosti študentov)
(1) Študenti imajo pravico do vpisa in izobraževanja pod enakimi pogoji, določenimi z zakonom, drugimi predpisi in študijskim programom. Pri tem:
...
– lahko, če niso izpolnili vseh obveznosti iz študijskega programa, ponavljajo letnik ali zamenjajo študijski program oziroma se prepišejo na drugo višjo strokovno šolo.
mamba napisal/-a:Glede (pre)vpisa na drugo višjo šolo imam le pomislek glede vzpostavitve enotne evidence vpisov (a ni tako ,da naj bi letos to realiziralo Ministrstvo), saj sem bila že prej vpisana na univerzitetni študij? Ker če bo temu tako, potem ne vem, če se res lahko prepišem? Kdaj so pa roki za prepis na drug višješolski študij in kako poteka?
Glavno merilo za vpis na študij diplomantov pa so torej ocene na dokončanem študiju?
Hvala in lep pozdrav
*Ana* napisal/-a:Pozdravljeni,
imam vprašanje glede prepisa. V tem šolskem letu sem bila prvič vpisana na višjo šolo, letos pa sem se marca prijavila za vpis na drugo višjo šolo. Kolikor vem, se je pred vpisom na drugo višjo šolo izpisati iz prve. Ko sem se hotela izpisati iz prve višje šole, mi je referent dejal, da se ne rabim izpisati, saj višje šole pri vpisu ne preverjajo če smo že bili kam vpisani in ne zahtevajo izpisnice, ker zaenkrat še ni mogoče nadzirati vpisov vseh študentov in da pri vpisu pač ne rabim razlagati, da sem že nekje vpisana. Je to res, da ne preverjajo? Ker je dejal, da mi status tako ali tako poteče 30.9, ta druga šola pa mi nudi status od 1.10 naprej.
Hvala in lep pozdrav,
Ana
*Ana* napisal/-a:Sem imela podoben primer ko sem se prepisala iz unverze na visoko šolo, pa me takrat tudi niso vprašali če sem izpisana in podobno, čeprav sem bila. Mislim pa, da tako v kratkem dobimo obvestilo o sprejetju na višjo šolo in kasneje vabilo na vpis, kjer bo verjetno pisalo,kaj vse potrebujem za vpis (spričevalo). Če bo navedeno, da moram imeti s sabo izpisnico, bom pa tako še imela čas za izpis. Najlepša hvala za odgovor
Zadnji dan za prijavo je (bil) 8. marec 2012.
Vpis na prosta mesta
[i]Vpis kandidatov, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se opravi do 24. avgusta 2012.
Podatki o še prostih mestih bodo objavljeni do 3. septembra 2012 na spletni strani Višješolske prijavne službe
http://www.vss-ce.com/vps.
Vpis na še prosta mesta za redni študij je možen samo po predhodni spletni prijavi! Prijavite se lahko na spletni stani Višješolske prijavne službe http://www.vss-ce.com/vps do 1. oktobra 2012 oz. do zapolnitve mest. Po prijavi vas bo Višja strokovna šola pozvala k vpisu.
Na še prosta mesta za izredni študij se lahko vpisujete po postopku, ki ga določi in objavi pristojni organ višje strokovne šole do 1. oktobra 2012 oz. do zapolnitve mest.
Srečko napisal/-a:Zdravo!
Sem v zagonetki: najprej sem bil vpisan v univerzitetni program iz katerega sem se prepisal v drug univerzitetni program. Vendar pa ne bi rad nadaljeval študija v tej smeri in bi se rad prepisal na višji strokovni študij ali pa na visokošolski strokovni študij. Morda obstaja kakšen drug način kot pa izredni vpis?
LP,
Srečko
39. člen
(pravice in dolžnosti študentov)
(1) Študenti imajo pravico do vpisa in izobraževanja pod enakimi pogoji, določenimi z zakonom, drugimi predpisi in študijskim programom. Pri tem:
...
– lahko, če niso izpolnili vseh obveznosti iz študijskega programa, ponavljajo letnik (*ponavljanje) ali zamenjajo študijski program oziroma se prepišejo na drugo višjo strokovno šolo (*prepis).
Podatki o še prostih mestih bodo objavljeni do 3. septembra 2012 na spletni strani Višješolske prijavne službe
http://www.vss-ce.com/vps.
Vpis na še prosta mesta za redni študij je možen samo po predhodni spletni prijavi! Prijavite se lahko na spletni stani Višješolske prijavne sluţbe http://www.vss-ce.com/vps do 1. oktobra 2012 oz. do zapolnitve mest. Po prijavi vas bo Višja strokovna šola pozvala k vpisu.
Na še prosta mesta za izredni študij se lahko vpisujete po postopku, ki ga določi in objavi pristojni organ višje strokovne šole do 1. oktobra 2012 oz. do zapolnitve mest.
spirou napisal/-a:Živjo!
Še moje vprašanje:
Do sedaj sem se dvakrat vpisal na Visoko šolo v Univerze v Ljubljani (dve različne smeri, redni vpis), in enkrat redno na Višjo šolo. Zatem sem se vpisal izredno na drugo Višjo šolo. Sedaj končujem 2. letnik na tej višji šoli (izredno) in me zanima če lahko zadnji letnik ponavljam in koristim status študenta?
Lp.
članica napisal/-a:Pozdravljeni,
tudi jaz sem zmedena pa sem prebrala mnogo odgovorov na temu forumu pa nisem zasledila sebi podobenga primera.
Stara sem 24 let. Trenutno sem vpisana na FF v Ljubljani od 2007. Do danes sem vse letnike opravila redno, nisem ponavljala itd.. Trenutno sem vpisana v absolventski staž redno in se mi bo iztekel konec septembra 2012. Na mojem oddelku podaljšujejo status samo za pol leta, ostalo polovico leta pa stežka podaljšajo. Zato sem oddala prošnjo za ŠC PET, da bom lahko imela status do konec septembra 2013 in ne samo do marca 2013.
Imam opravljene vse obveznosti, manjka mi samo še diploma.
Zanima me:
- se lahko vpišem na ŠC PET brez da bi se izpisala iz Univerze oz FFja?
Eni pravijo, da moram narediti izpis, eni, da me avtomatično izpiše, eni da se nič ne zgodi in da sem lahko hkrati na FF in ŠC PET. Kaj je tu prav?
- v primeru, da bom izpisana iz FFja, bom verjetno še vedno lahko zastonj diplomirala?
Nekje v spominu imam, da od datuma prijave diplomske naloge, lahko še 2 leti zastonj diplomiramo
mikuzka napisal/-a:pozdravljeni. zanima me za vpis na poklicni tečaj. kateri tečaji letos potekajo in kam se lahko vpišem?hotela sem se na gostinstvo in turizem na srednjo šolo v fužinah pa izvajajo samo program turizem. jaz pa bi rada bolj program gastronom. uglavnem rada bi šolo da se lahko zaposlim v kuhinji, restavraciji itd. prosim svetujte mi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov