Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  FAKULTETA ZA SOCIALNO DELO
anjčica
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008, 2008b 13:48  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:43

Živijo!
Sem študentka na PF in bi se rada prepisala na FSD..Imam pa eno skrb-videla sem da je v prvem letniku tudi nemščina,katere pa ne znam prav dobro(beri-samo osnove).Ali moraš znati zelo dobro ali se to sproti naučiš?
Pa še ena stvar nekateri govorijo, da če naredim FSD bom zelo težko dobila delo-ali je to res in kje se lahko po diplomi npr zaposlis?
Že v naprej najlepša hvala za odgovore Very Happy
anjos
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008, 2008b 14:37  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 9:58

Anjčica, na spletni strani fsd-ja piše, da je v prvem letniku tuj jezik: ang ali nem... Na PF tudi imamo enega od teh dveh jezikov, tako da pač izberi ang, če jo imaš že zdaj Smile
anjčica
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2008, 2008b 14:41  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:43

anjos je napisal/a:
Anjčica, na spletni strani fsd-ja piše, da je v prvem letniku tuj jezik: ang ali nem... Na PF tudi imamo enega od teh dveh jezikov, tako da pač izberi ang, če jo imaš že zdaj Smile

AHA...potem sem pa malo narobe oziroma prehitro pogledala predmetnik Embarassed hvala za odgovor Very Happy
KatjaB
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008, 2008b 10:26  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 12:07

Oj;)
Prosila bi vas če hodi kdo izredno na FSD, če mi lahko malo opiše potek šolanja, saj se nameravam izredno vpisati na vašo fakulteto pa bi rada iz prve roke slišala kako poteka izredni študij, saj si niti malo ne predstavljam... no pa tudi redni ste dobrodošli s svojimi komentarji, v glavnem vsi ki imate kaj veze s FSD Wink
Lahko se pogovorima tudi preko maila ali bilo kako, saj res rabim nekoga, da mi malo razjasni mojo meglo v glavi Rolling Eyes
Hvala vam........ Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maya_1
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008, 2008b 12:59  Odgovori s citatom
nekoč svetovalka, danes ... :)

Pridružen/-a: Pon Jun 2006 11:28

Pozdravljena.

Tudi sama sem izredna študentka FSD Wink

Izredni študij poteka ob petkih (od 15h do 20h) in sobotah (od 9h do 17h) oziroma kakšno uro prej ali kasneje. Običajno potekajo tri predavanja hkrati, po končanih predavanjih pa imaš izpit (vendar to ni praksa). Velik del študija je namenjen praktičnemu delu, kar pomeni da vsako leto opravljaš prakso na posameznem področju socialnega dela in da imaš v času študija veliko vaj, seminarskih, raziskav...Več informacij o študiju na fsd pa najdeš na forumu študentov fsd: http://www.student-info.net/index.php/fsd/uvodna
Kar pogumno s vprašanji!

Tudi v prihodnjem študijskem letu bo na fsd deloval sistem tutorstva, kar pomeni, da boste študenti 1. letnikov imeli na voljo svojega tutorja (to je študenta višjega letnika), ki vam bo v pomoč pri privajanju na novo študijsko okolje, na voljo za informacije v zvezi s študijem in obštudijskimi dejavnostmi kot tudi za pogovor.

Želim ti veliko uspehov pri študiju in uspešen začetek študijskega leta Wink

za dodatna vprašanja pa mi lahko pošlješ zasebno sporočilo!

Lp, Maja
Nazaj na vrh
binc_a
PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2009, 2009b 20:35  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 20:12
Kraj: Pišece

Pozdravljeni!

Letos sm se vpisala na FSD in me zanima katere izbirne predmete se splača izbrati. Prosim, če mi kdo čisto na kratko opiše vsakega in pove, če je potem tudi uporaben za delo.

Na izbiro imam:
1. SEMESTER: Izkustvene skupine, Uporabnikom prilagojeno sporazumevanje, Ustvarjalnost in socialno delo.
2. SEMESTER: Asertivnost in ravnovesje moči v socialnem delu, Socialno kulturno delo, Uvod v angleški jezik.

Hvala in lp!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Danijela G
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009, 2009b 10:45  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 12:50
Kraj: Ljubljana

Binc_a, živjo!

Tudi sama sem študentka Fakultete za socialno delo ali bolje rečeno, se počasi od nje poslavljam, saj bom kmalu diplomirala.
Ti si torej prva generacija, ki bo študirala po prenovljenem študijskem programu na prvi bolonjski stopnji, kar pomeni, da pred teboj ni bilo generacij, ki bi imele izkušnjo s tem študijskim programom in ki bi ti znale svetovati ali posredovati osebno izkušnjo s posameznimi predmeti.

Za začetek predlagam, da si prebereš Predstavitveni zbornik prvostopenjskega univerzitetnega študijskega programa Socialno delo (09/10) z opisi predmetov, ki je dostopen na: http://www.fsd.si/dodiplomski_studij/studijski_program/ .

Tu boš dobila osnovne informacije o posameznih predmetih. Premisli, kateri od opisov te najbolj pritegne oz. kje se najbolj vidiš. Če si npr. bolj umetniški tip človeka, ti bo Socialno kulturno delo gotovo v izziv.

Lahko ti povem svoje osebno mnenje (ampak res poudarjam, to je zgolj moje mnenje in če bi si želela ustvariti neko splošno predstavo o predmetu, bi zagotovo morala vprašati več ljudi) o tem, katere predmete bi si še zdaj ob koncu študija želela poslušati. To je zagotovo asertivnost. Gre za posebno metodo, ki - če bolj po domače razložim - pomeni veščino, sposobnost za odločen nastop in hkrati dovolj empatičen pristop, da uporabnik začuti, da smo z njim. Asertivnost je način odzivanja oz. sposobnost reagiranja na tak način, da ljudje okoli nas dobijo nedvoumno sporočilo o tem, kaj želimo, pričakujemo, česa nočemo, hkrati pa puščamo dovolj prostora tudi njim, da izrazijo svoja čustva, misli. Skratka, asertivna človeka sta zmožna vzpostaviti odnos, kjer je dovolj prostora za oba in kjer tudi oba vesta, kje so meje drugega. Je pa ta veščina izjemno pomembna za kompetentno opravljanje socialnega dela, ker opremlja socialnega delavca tudi za zagovorništvo, ki je ravno tako ena od uporabnejših metod v socialnem delu.

Vsekakor tekom študija ne gre zanemariti tudi tujih jezikov, zato bi se jaz osebno odločila tudi za angleški jezik. Če ne prej, proti koncu študija ugotoviš, da je res zelo dobrodošlo, če znaš ubesediti svoje delo tudi v tujih jezikih, še posebej, če imaš stike s tujino ali pa če nameravaš npr. nadaljevati s študijem v tujini ali se udeležitit kakšne izmenjave. Smile

Torej, razmisli, kaj si želiš, zagotovo pa lahko to vprašanje zastaviš tudi v prvih študijskih dneh profesorjem, ki so nosilci posameznih predmetov. Kar pogumno, naši profesorji so res odlični in saj veš - neumnih vprašanj NI! Wink

Lahko pa odpreš tudi novo temo na forumu naše fakultete z istim vprašanjem in morda se odvije kakšna debata, morda se pridružijo tudi tvoji bodoči sošolci in sošolke: http://www.student-info.net/index.php/fsd/uvodna .

Na začetku študijskega leta se vam bodo predstavili tudi vaši tutorji (to so študentke in študenti višjih letnikov, ki nudijo pomoč in podporo študentom prvega letnika), na katere se resnično lahko obrneš s kakršnimkoli vprašanjem ali dilemo: http://www.fsd.si/dodiplomski_studij/tutorstvo/ .

Tako, upam, da ti odgovor kaj v pomoč. Želim ti nadvse uspešen začetek študijskega leta. Študij na naši fakulteti je bil zame doslej najboljša življenjska izkušnja, še lažje pa je, če veš, da so okoli tebe ljudje (sošolci, profesorji), na katere se lahko brez zadržkov obrneš in jih prosiš za pomoč in podporo.

Uživaj v počitnicah, če imaš pa še kakšno vprašanje, pa se kar oglasi!

LP
Danijela
binc_a
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009, 2009b 21:27  Odgovori s citatom

Tvoj opis predmeta Asertivnost me je pritegnil tako, da bo to verjetno moja prva izbira Smile Hvala za pomoč in mnenje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tasy
PrispevekObjavljeno: Sob Jul 25, 2009, 2009b 12:46  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Sep 2007 12:26

če se letos vpisuješ in boš prva generacija bolonca na socialnem delu potem NE boš imela jezika, razen v tretjem letniku je izrazoslovje v angleščini. sicer pa je angleščina zgolj kot izbirni predmet in ne obvezni. tudi sama se nameravam vpisati na ta faks in sem sem temeljito pregledala urnik (tudi meni ne gredo jeziki zato me je dejstvo da ga praktično nimaš ustreza). prosila bi pa še za kakšno potrditev tega s strani študentov!
Nazaj na vrh
Loona
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 17, 2009, 2009b 14:17  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Avg 2009 13:58

živjo,

sem študentka 1. letnika in sem na vpisu vpisala izbirni predmet ustvarjalnost in SD pa sem si sedaj ob branju forumov premislila, morda veste ali se izbirni predmet da zamenjati ob začetku leta ali je to dokončno?
Nazaj na vrh
Danijela G
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 18, 2009, 2009b 13:03  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 12:50

Loona,

najbolje bo, da se s tem vprašanjem obrneš na referat Fakultete za socialno delo. Njihove kontaktne podatke najdeš tukaj.

Obrni se na go. Zmago Predan, ji lepo obrazloži, kaj želiš in zakaj in prepričana sem, da ti bo znala pomagati.

Srečno pa veliko uspeha in zadovoljstva pri študiju ti želim!

LP
Danijela
binc_a
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 21, 2009, 2009b 20:08  Odgovori s citatom

Ojla!

Oktobra grem v prvi letnik FSD redni študij pa bi rada spoznala kakšno sošolko ali sošolca Smile Pišete mi lahko na forumu ali pa na email binc_a@hotmail.com

LP
Nazaj na vrh
Purple
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 29, 2009, 2009b 22:37  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 22:23

A gre slučajno kdo letos v prvi letnik izrednega študija??? Smile
lahko zs

lp
Nazaj na vrh
bb90
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011, 2011b 13:15  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 12:26

Mene pa zanima, če gre kdo letos izredno študirat. Zanima me kako poteka sam študij(izredni), kakšni so predavatelji, se je potrebno dosti učit?
Nazaj na vrh
IrenaN.
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011, 2011b 9:06  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 15:35

No, upam, da si boste izmenjali med seboj kakšne uporabne informacije! Wink Starejši študentje ste še posebej vabljeni k diskusiji, da podelite malce svoje izkušnje in nasvete z bruci! Wink

Lep dan želim!

Irena
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Po posameznih fakultetah, ostalo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu