Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  VPIS DIPLOMANTOV NA DODIPLOMSKI ŠTUDIJ
Jezh
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2011, 2011b 17:43  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Okt 2011 17:40
Prispevkov: 1

Imam samo eno vprašanje. V 3. prijavnem roku sem se vpisal na FDV smer družboslovna informatika UN, 11 razpisanih mest. Sedaj pa me zanima kdaj bom izvedel če sem sprejet ali ne. Pričakoval sem danes vendar nisem dobil nič Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IrenaN.
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 08, 2011, 2011b 17:11  Odgovori s citatom
nekoč svetovalka, danes ... :)


Pridružen/-a: Čet Jun 2009 15:35
Prispevkov: 853
Kraj: Ljubljana

Pozdravljen!

Skoraj gotovo boš izvedel v tednu, ki sledi. Ti pa svetujem, da vsak slučaj pokličeš v referat FDV in jih povprašaš kako je s tvojo prijavo v tretjem roku, saj ti lahko odgovor povejo tudi prek telefona - še preden prejmeš pošto. Wink Poleg tega je dobro, da preveriš, da se tvoja pošta ni kje "izgubila". Wink

Lep podzrav!

Irena
_________________
Omnia mea mecum porto.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Arthouse
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2011, 2011b 8:36  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Avg 2008 14:59
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana

Lepo pozdravljeni!

obveščamo vas, da je vpis, študijsko leto 2012-13, že mogoč.
Ker smo samostojni visokošolski zavod, se prijavite direktno k nam! - nas torej ne zanima kolikokrat in kam ste se že poskušali vpisati...


Dodiplomski program "Slikarstvo":
- študij slikarstva in vseh drugih likovnih panog
- 240 ECTS; 4. leta oz. 8 semestrov
- izredni študij- študij na daljavo, vzporedni študij, študij ob delu je organiziran tako, da ga je možno dokončati v 3. koledarskih letih!
- absolutno konkurenčna cena najkompleksnejšega in edinega 4. letnega 1. stopenjskega študija: za polovico ugodnejše od primerljivih javnoveljavnih študijev!

Status študenta: da
Sprejemni izpit se ne opravlja!

Pozanimajte se, če imate morda pogoje za neposredni vpis v višji letnik. Morda ste dolgoletni ustvarjalec ali pa študirate oziroma ste študirali podobne vsebine?

Več na www.arthouse-si.com

VABLJENI!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Summer Finn
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011, 2011b 12:47  Odgovori s citatomPridružen/-a: Ned Nov 2011 12:10
Prispevkov: 2

Maa je napisal/a:
Jaz se zanimam za vpis na Medicinsko fakulteto v MB, in so mi na univerzi rekli da se ne morem vpisat kot diplomant, ker tista fakulteta nima razpisanih mest. Ampak se lahko prijavim sedaj do 8.3. in če ne navedem da sem že diplomant, oni tega ne morejo in ne bojo preverjal... Razz
Kaj zaj?


Jaz bom letos absolventka in bi se rada vpisala redno v študij medicine...Zanima me če se je dejansko komu v moji situaciji že uspelo vpisat na medicino???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TanjaK
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011, 2011b 16:00  Odgovori s citatom
socialno svetovanje


Pridružen/-a: Čet Mar 2011 19:27
Prispevkov: 282

Pozdravljena Summer!

Navajaš, da si v letošnjem šolskem letu absolventka in bi se želela v prihodnjem šolskem letu vpisati na študij medicine.

Z letošnjim Razpisom za vpis je bilo opredeljeno, da se posamezniki, ki so že diplomirali (predpostavljam, da boš v tem šolskem letu diplomirala), lahko vpišejo le na vpisna mesta, razpisana za študij diplomantov. Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru v letošnjem razpisu tovrstnih vpisnih mest (torej za diplomante) ni razpisovala; posledično se diplomanti na medicinsko fakulteto ne morejo vpisati.

Na medicino bi se sicer lahko vpisala tudi skupaj z maturanti, vendar pod pogojem, da nisi diplomantka; prav tako bi se pred dejanskim vpisom na medicino iz sedanje fakultete, kjer si že absolventka, morala tudi izpisati- slednje bi pomenilo, da sedanje fakultete ne bi mogla nikoli dokončati.

Če pravilno sklepam iz tvojega posta in citata, ki si ga prilepila zraven, te še posebej zanima, ali lahko oddaš prijavo za vpis za študij medicine in ob tem zamolčiš dejstvo, da boš ob dejanskem vpisu na medicino že diplomantka druge fakultete.
Sama ti takšno dejanje resnično odsvetujem
, saj gre za zavestno zamolčanje dejstev, na podlagi katerih bi ti skušala doseči, da te kljub drugače postavljenim pravilom in pogojem vpisa vpišejo na želen študij, kamor te sicer, ob poznavanju resničnih podatkov ne bi. Morda bi te v primeru, da bi te odkrili, doletele tudi kakšne resne disciplinske sankcije.

Ob vsem tem naj ti še povem, da bo predvidoma z januarjem 2012 vzpostavljena enotna evidenca vpisov na visoke šole, iz katere bo razvidno, kolikokrat se je kateri študent že vpisal na visoke šole in s kakšnim statusom.

Če sem tvoje vprašanje narobe razumela, nam prosim sporoči, da ti bomo lahko podali ustreznejši odgovor.

Lep dan,
Tanja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
asdfg
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2011, 2011b 10:45  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Feb 2009 18:16
Prispevkov: 15

Živijo,

v času svojega študija sem 1x ponavljal, trenutno sem 3. letnik enovitega magistrskega programa.

1. Ali ponavljanje pomeni, da sem s tem izgubil pravico do tega, da se po končanih petih letih svojega študijskega programa redno vpišem še na eno drugo fakulteto?

2. Ali ponavljanje pomeni, da sem s tem izgubil pravico do vzporednega vpisa?

3. Ali lahko prijavnico za vzporedni vpis oddam šele v petem letniku ali je to prepozno in moram najkasneje v četrtem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TanjaK
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2011, 2011b 15:55  Odgovori s citatom
socialno svetovanje


Pridružen/-a: Čet Mar 2011 19:27
Prispevkov: 282

Pozdravljen!

Zastavil si nekaj vprašanj, zato predlagam, da jih pregledava kar po vrsti.
1. Zanima te, ali si s tem, ko si v dosedanjem študiju že enkrat ponavljal, izgubil tudi pravico, da se po zaključenem sedanjem študiju vpišeš na nov študij (dodiplomski, podiplomski).

Arrow Ko boš zaključil sedanji študij (torej, ko boš magistriral), se boš ne glede na to, ali si doslej že ponavljal ali ne, lahko vpisal na nov dodiplomski študij, in sicer le na mesta, razpisana za študij diplomantov.
Študentje, ki še niso porabili bonusa do dveh rednih vpisov, so se do letošnjega leta lahko vpisovali na nove dodiplomske študije tudi na mesta, razpisana za vpis tistih, ki so se vpisali neposredno po maturi ali pa se prepisali iz nekega drugega študijskega programa.
Z letošnjim Razpisom za vpis pa je bilo določeno, da se posamezniki, ki so že diplomirali, lahko vpisujejo le na mesta, razpisana za študij diplomantov. Teh mest je razpisanih zelo malo (nekje do 5% vseh razpisanih prostih mest), zanje pa diplomanti tekmujejo skupaj s študenti, ki kandidirajo za vzporedni študij. Po diplomi oz. opravljeni magistrski nalogi, se torej ne moreš več vpisovati na dodiplomske študijske programe na vpisna mesta, razpisana za kandidate, ki se vpisujejo prvič ali se prepisujejo.

V primeru, da bi se odločil za izredni vpis na kak dodiplomski študij, pa se lahko vpišeš tudi na tista mesta, ki so predvidena za maturante.

Arrow Če bi se po zaključku sedanjega enovitega magistrskega študijskega programa želel vpisati na neko fakulteto na dodiplomski magistrski študij, naj ti povem, da se na lahko vpišeš kot redni študent, vendar pa si boš le ta študij moral financirati sam. To izhaja iz razloga, da država posamezniku financira le en študij za dosego določene stopnje izobrazbe; vpis na nov magistrski študij pa bi ti prinesel enako stopnjo izobrazbe, kot jo boš z zaključkom sedanjega študija že dosegel.

Arrow Po zaključku sedanjega študija pa se ob izpolnjevanju pogojev lahko vpišeš neposredno na katerega izmed doktorskih študijev (je pa doktorski študij za vse študente plačljiv). Država pa je v lanskem letu prvič ponudila možnost sofinanciranja doktorskega študija v okviru Inovativne sheme za sofinanciranje doktorskega študija (letos razpis še ni objavljen).

2. Dejstvo, da si doslej že ponavljal nek letnik študija, ti ne odvzame pravice do vzporednega študija.
Za prijavo na vzporedni študij je namreč potrebno izpolniti le naslednje tri pogoje:
- uspešno opravljen vsaj prvi oziroma višji letnik študija, s katerim boš kandidiral za vzporedni vpis
- izpolnjevanje pogojev za vpis v nov študijski program
- praksa fakultet je, da od študenta, ki se želi vpisati vzporedno, zahteva, da dosega vsaj povprečno oceno 8 na študiju, s katerim kandidira za vzporedni vpis (gleda se povprečna ocena vseh letnikov študija).

Od svoje matične fakultete pa moraš pridobiti tudi soglasje za vzporedni vpis (tvoja sedanja fakulteta ti mora torej dovoliti, da se vpišeš še na nek drug študij).

3. Zanima te, ali lahko prijavo za vzporedni študij oddaš šele v petem letniku sedanjega študija.
Na tem mestu naj ti povem, da matične fakultete ne (oziroma zelo nerade) podajajo soglasja k vzporednemu vpisu študentov zaključnih letnikov ali absolventom. Vsekakor lahko še sam dodatno na svoji fakulteti preveriš, kakšno imajo oni prakso pri podajanju soglasij k vzporednemu študiju in si tako preračunaš, kdaj je najbolj optimalno zate, da poskusiš z vzporednim študijem.

Sama bi ti priporočala, da v četrtem letniku zbereš vse potrebne dokumente (soglasje k vzporednemu vpisu, potrdilo o opravljenih obveznostih, ustrezni prijavni obrazec) in do predpisanega roka svojo prijavo pošlješ; tako boš v petem letniku sedanjega študija že lahko opravljal tudi prvi letnik vzporednega študija. Kasneje, če boš za soglasje k vzporednemu vpisu zaprošal šele v petem letniku, bo morda že prepozno in ti ga fakulteta ne bo podala. Seveda lahko tudi to možnost preveriš v referatu tvoje fakultete.

Predlagam ti, da si več o samem vzporednem študiju prebereš še na naši spletni strani.

Če te bo zanimalo še karkoli, nam pa le ponovno piši.

Lep dan,
Tanja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Joola
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2011, 2011b 12:58  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Nov 2011 12:24
Prispevkov: 1

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje na to temo. Sem absolventka GING-a na FG v Mariboru in bi se naslednje šolsko leto rada vpisala na dodiplomski študij na FGG v Ljubljano. V razpisu nisem zasledila prostih mest za diplomante. Ali to pomeni, da ni mogoče da se vpišem tja? Pa tudi izrednega študija ni? Confused

Kako pa je npr. z vzporednim študijem, recimo da si vpisan na magistrski študij na eni fakulteti in na dodiplomskega na drugi? Mogoče malce neumno vprašanje, pa vendar... Confused

Hvala za odgovor!

LP Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TanjaK
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2011, 2011b 17:29  Odgovori s citatom
socialno svetovanje


Pridružen/-a: Čet Mar 2011 19:27
Prispevkov: 282

Pozdravljena Joola!

Question Navajaš, da bi se rada v prihodnjem študijskem letu pričela z dodiplomskim študijem na Fakulteti za gradbeništvo.

Arrow Glede na to, da boš na sedanji študijski smeri diplomirala, se torej na nov dodiplomski študij lahko vpišeš, kot si ugotovila že sama, le še na vpisna mesta za diplomante (redni študij) ali pa kandidiraš skupaj z maturanti za izredni študij.

Fakulteta za gradbeništvo v Ljubljani je za sedanje študijsko leto razpisala prosta mesta za študij diplomantov (najdeš jih v Razpisu na strani 54); ali bodo ta mesta diplomantom in vzporednim študentom na voljo tudi v prihodnjem šolskem letu, pa boš lahko preverila v Razpisu za vpis za študijsko leto 2012/13, ki bo predvidoma izšel s koncem januarja 2012.

V kolikor mest, razpisanih za vpis diplomantov ali za izredni študij v Razpisu ni navedenih, to pomeni, da se kandidati v tej določeni obliki študija na določeno študijsko smer ne morejo vpisovati.


Arrow Glede vzporednega študija na magistrskem in dodiplomskem študiju hkrati, pa ti moram povedati, da je sam vzporedni študij (pod pogoji in pravili, določenimi za vpis vzporednega študija) možen le v okviru dodiplomskega študija.

Če pa bi vendarle želela hkrati študirati na magistrskem študijskem programu in dodiplomskem študiju, pa se po dosedanji interpretaciji ministrstva lahko prijaviš na obe obliki študija (tako na dodiplomski kot tudi na magistrski študij), vendar bodi pozorna na to, da se na nov dodiplomski študij lahko še vedno prijaviš le na mesta, razpisana za študij diplomantov ali pa skupaj z maturanti kandidiraš za mesta predvidena za izredni študij.

Exclamation Naj ti omenim še to, da v kolikor boš sedaj zaključila star dodiplomski študijski program gradbeništva, si boš morala bolonjski magistrski študij plačati sama, kar izhaja iz dejstva, da ti država financira le en študij za dosego posamezne stopnje izobrazbe (zaključek starega dodiplomskega študija ti prinese 7. stopnjo izobrazbe, isto stopnjo pa pridobiš tudi z zaključkom bolonjskega magistrskega študija).

Upam, da v zapisanem najdeš odgovore na svoja vprašanja, sicer pa se ponovno obrni na nas.

Prijeten večer,
Tanja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poppy85
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011, 2011b 3:27  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Dec 2011 3:08
Prispevkov: 3

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z naslednjim vprašanjem saj sem nekoliko zmedena.

Sama sem že diplomirala na univerzitetnem programu (star program, VII stopnja) na FVV (leta 2009), kot redna študentka. Vmes sem se leta 2008 vpisala na Pravno fakulteto (vendar ne v okvirom študija diplomanta, ampak v okviru pripravljalnega letnika, ki mi je omogočil, da sem se leta 2009 (ob predložitvi diplome iz FVV) vpisala redno v 3. letnik na Pravno fakulteto) Sedaj sem absolventka na Pravni fakulteti (spadam pa še pod star program, VII stopnja) Vmes nisem nikoli ponavljala ali pavzirala.

Zanima me ali sem tudi sama upravičena do še enega (rednega) študija diplomanta, kot nagrado (v mislih imam nek študij, ki si ga zelo želim študirati) ? Imam morda nekoliko bolj zakompliciran primer in bi prosila za pomoč pri interpretaciji.

Hvala že vnaprej, LP Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MašaG
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011, 2011b 11:49  Odgovori s citatom
socialno svetovanje


Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
Prispevkov: 595

Pozdravljena poppy85!

Do študija diplomantov je opravičen kdorkoli, če le ima diplomo. Na naši spletni strani o študiju diplomantov med drugim piše tudi:

Študent se lahko vpiše na študij diplomantov ne glede na to, če je ponavljal, se prepisal ali zamenjal smer/program študija po merilih za prehode ali, če je v času prvega dodiplomskega študija kdajkoli »pavziral«.

Študent lahko pošlje neomejeno število prijav, prav tako se na študij diplomantov lahko vpiše neomejeno krat.


Do študija diplomantov si seveda upravičena. Z ostalimi prijavljenimi tekmuješ na podlagi svojega povprečja na fakulteti. Nekatere fakultete postavljajo tudi svoje pogoje (npr. medicina zahteva, da je prejšnji študij soroden). Za dodatne zahteve se obrni direktno na fakulteto, ki te zanima.

Vpisi potekajo med 1. in 17. septembrom (za študije, kjer preverjajo psihofizične sposobnosti pa do 8. marca), prijavljaš se direktno na fakulteto, mesta pa so zelo omejena, nekatere fakultete jih sploh ne razpisujejo. Za orientacijo števila mest pa lahko pokukaš tudi v lanski Razpis. Wink Razpis za naslednje študijsko leto bo izšel v začetku koledarskega leta. Wink

Veliko sreče pri prijavi, če pa imaš še kakšno vprašanje pa se le obrni na nas. Wink

Maša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poppy85
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2011, 2011b 17:58  Odgovori s citatomPridružen/-a: Pet Dec 2011 3:08
Prispevkov: 3

Pozdravljeni!


Najlepša hvala za odgovor Smile

Imam še eno vprašanje kolikor razumem se študij diplomanta izvaja, kot redna oblika študija?


Lp, p.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MašaG
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2011, 2011b 14:14  Odgovori s citatom
socialno svetovanje


Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
Prispevkov: 595

Zdravo poppy85!

Ja, študij diplomantov je edina možnost rednega (torej brezplačnega) študija za študente, ki že imajo 6. stopnjo izobrazbe. Wink

Nanj se prijaviš do 17. septembra s posebnim obrazcem, nadaljni postopek pa je podoben kot za maturante.

Lep dan še naprej,
Maša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jure_pr
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2011, 2011b 14:57  Odgovori s citatomPridružen/-a: Tor Dec 2011 14:32
Prispevkov: 3

Spoštvani.

DIplomiral sem na Fakulteti za varnostne vede (Bolonjski študij, UNI). Sedaj pa me zanima, kako je z prehodi med programi v pravno fakulteto Maribor. Namreč zasledil sem, da je mogoče preiti takoj v 2. ali 3. letnik dodiplomskega študija prava, če izpolniš dodatne pogoje. Ali morda kaj veste o tem?

Prav tako ne vem, v kateri program na tej spletni strani sodim (mi lahko prosim pomagate):
http://www.pf.uni-mb.si/bolonja/index.php?option=com_content&view=article&id=42%3Aprehodi-med-programi&catid=4%3Ainformacije-o-programu&Itemid=6


Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MašaE
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2011, 2011b 15:58  Odgovori s citatomPridružen/-a: Čet Okt 2009 22:17
Prispevkov: 118

Pozdravljen!

S prehodom se razume prenehanje tvojega izobraževanja v študijskem programu, v katerega si se vpisal, ter nadaljevanje izobraževanja v novem študijskem programu, kjer se ti dodeli vse ali del obveznosti, ki si jih že opravil v prvem študijskem programu, priznajo kot opravljene obveznosti drugega študijskega programa.

Prehod v tvojem primeru ni možen, lahko pa se vpišeš na študij diplomantov.
Zakaj točno gre?

Na študij diplomantov se lahko vpišeš, ko se po diplomi na eni fakulteti, v tvojem primeru na FVV, vpišeš naprej na drugo fakulteto (PF) kot diplomant in začneš študij na novem dodiplomskem študijskem programu.

Obrazec za prijavo za vpis boš našel v papirnici, oddati pa ga moraš do septembra (točen datum bo objavljen v Razpisu za študijsko leto 2012/2013) fakulteti, akademiji ali visoki strokovni šoli. Prijavi moraš priložiti diplomo in potrdilo o opravljenih izpitih.

V primeru da bi se želel vpisati v program, kjer se preverjajo nadarjenost ali psihofizična sposobnost, moraš poslati prijavo do 1. prijavnega roka (lansko leto je bil to 8.marec), diplomo in potrdilo o opravljenih izpitih pa do septembra.

Število razpisanih vpisnih mest za študij diplomantov si informativno lahko pogledaš v letošnjem razpisu za vpis. Naj te opozorim, da boš kot diplomat za vpis v nov študijski program tekmoval skupaj z vzporednimi študenti.

Na študij diplomantov se zaenkrat lahko vpišeš ne glede na to, če si kdaj ponavljal, se prepisal, zamenjal program, pavziral,... Vpišeš se lahko neomejeno krat, prav tako lahko pošlješ neomejeno število prijav. S tem, ko svojo prijavo pošlješ na več različnih fakultet se zavedaj, da si lahko sprejeta na več študijev hkrati, kar pa pomeni da s tem nekomu zasedeš mesto, če se na tisti študijski program ne nameravaš vpisati.

Uporabne informacije o študiju diplomantov najdeš na naši spletni strani in na forumu.

Dodatne pogoje, ter tudi katere predmete ti bodo priznali, pa se moraš pozanimati konkretno na Pravni fakulteti v Mariboru. O obveznostih, katere boš moral opraviti odloča senat fakultete konkretno na tvojem primeru na podlagi opravljenih obveznosti v prejšnjem študiju.

Zanima te tudi, v kateri program na spletni strani sodiš. Vendar kot sem ti že zgoraj napisala prehod v tvojem primeru ni možen, tako da ta podatek načeloma ni pomemben.

Pozdrav,
Maša E in Maša G

P.S.: Ostala copy/paste vprašanja v ostalih temah so izbrisana. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 9 od 13
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Naslednja
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Dodiplomski študij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB