Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Prvič sprejem v študentski dom v času absolventa! |
|
Objavljeno:
Sre Jun 06, 2012, 2012b 22:32
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Jun 2012 14:24
|
|
Spoštovani!
Najlepša hvala za prejšnji odgovor v zvezi s podaljšanjem absolventskega staža, kaj bi brez vas na tem forumu tud ne vem!
Zanima me glede na to, da mi teče prvo leto absolventskega staža in ga želim podaljšati in tudi upam glede na prejšnje informacije, da mi bo uspelo, me zanima, če imam pravico v času podaljšanega absolventskega staža prvič kandidirati za sprejem v študentski dom?
Najlepša hvala za odgovor!  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Jun 07, 2012, 2012b 9:14
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Čet Mar 2011 19:27
|
|
Pozdravljena!
Pravilnik o subvencioniranem bivanju v svojem 23. členu določa, da se subvencija za bivanje v študentskem domu dodeljuje za čas trajanja enega študijskega programa na prvi stopnji, enega na drugi stopnji in enega na tretji stopnji.
Pri tem se v čas študija ne šteje absolventski staž, saj ne predstavlja letnika študija in za vpis vanj tudi ni potrebno izpolnjevati kakšnih posebnih pogojev.
Posledično že vse od študijskega leta 2008/09 (ko je prišlo do zgoraj zapisane spremembe Pravilnika), študentom v času absolventskega staža pravica do subvencioniranega bivanja ne pripada.
Glede na zgornji zapis tudi ti ne moreš pridobiti pravice do bivanja v študentskem domu v času (podaljšanega) absolventskega staža, lahko pa za dodelitev študentskega doma zaprosiš na podiplomskem študiju, če se boš nanj vpisala.
Če te bo še kaj zanimalo, nam spet piši.
Lep dan,
Tanja |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|