Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Zamenjava subvencije za študentske domove |
|
Objavljeno:
Pon Sep 26, 2011, 2011b 12:01
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Dobra novica za vse študente!!
Študentje, ki so dobili odločbe o izpolnjevanju pogojev za študentski dom in so na prednostni listi, vendar se bodo na vselitev še nekaj časa čakali, lahko to subvencijo za bivanje v študentskem domu zamenjajo za subvencijo za bivanje pri zasebniku. Oglasijo naj se na Študentskih domovih in spremenili jim bodo papirje.
LP Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Okt 17, 2011, 2011b 16:10
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 16:02
|
|
Hej
Mene pa zanima če se da narediti tudi tako, da študentski dom zamenjam za subvencijo pri zasebniku. Študentski dom sem namreč dobila drugi teden v oktobru, in je dosti bolj oddaljen od fakultete kot stanovanje v katerem sem trenutno in za katerega je možna tudi subvencija. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Okt 18, 2011, 2011b 8:33
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Zdravo Valentina!
Natanko to sem napisala zgoraj. Študentje, ki imajo odločbo za študentski dom, lahko subvencijo zamenjajo za tisto pri zasebniku.
LP Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Okt 18, 2011, 2011b 14:28
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 16:02
|
|
oo super hvala za odgovor
LP, Valentina |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Ned Mar 11, 2012, 2012b 13:14
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Mar 2012 13:09
|
|
Zdravo,
smo študentska družinica, punca ima stalno bivališče daleč stran, otrok je pisan na mojem naslovu v LJ.
Ona je dala vlogo na izredni razpis za študentski dom (tudi zaradi vrtca) in dobila pozitivno odločbo. Ker je dobila enoroditeljski apartma je prostora zelo malo, poleg tega ni parkirišč za avtomobile kar je velik hendikep zame zaradi mojega dela. Zanima me, če nama odobrijo zamenjavo doma za subvencijo pri privatnem lastniku, kakšen je postopek za lastnika stanovanja. Po vsej verjetnosti bom sam poiskal manjše stanovanje nekje v bližini faksa in lastniku predstavil postopek. Zanima me tudi na koliko subvencije lahko računava oz. računa, ker verjetno je do subvencije upravičena le ona in otrok? |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Mar 15, 2012, 2012b 10:49
|
|
|
pravno svetovanje
Pridružen/-a: Sob Nov 2011 0:08
|
|
Pozdravljen aleedee,
možno je zamenjati subvencijo za bivanje v študentskem domu za subvencijo za bivanje pri zasebniku. To mora mamica urejati v sprejemni pisarni v študentskih domovih. Najprej se mora izselit iz študentskega doma, nato pa še skupaj z zasebnikom v pisarnah študentskih domov podpišejo pogodbo o subvencioniranem bivanju pri zasebniku.
Vendar, zasebnik mora biti sposoben omogočit koriščenje subvencije. To pomeni, da se je moral zasebnik prijavit na razpis za zasebnike, ki je ponavadi razpisan enkrat junija. Zasebnik mora tudi izpolnjevati pogoje, ki so določeni v razpisu. Šele nato, lahko tudi študent, ki mu je odobrena subvencija le to koristi pri njemu.
Svetujem torej, da iščeta stanovanje in prej vprašata, če je omogočeno subvencionirano bivanje. Sobo lahko iščeta na primer na spleti strani M2.
Torej, ko najdeta ustrezno stanovanje, morata iti zasebnik in oseba, ki ima odobreno subvencijo (mamica) v sprejemno pisarno študentskih domov, kjer se podpiše pogodba o subvencioniranem bivanju pri zasebniku.
Še glede višine subvencije.
Klicala sem na študentske domove, kjer pravijo, da zaenkrat še niso imeli takšnega primera, ko bi študentska družina živela pri zasebniku in koristila subvencijo. Subvencija za bivanje pri zasebnikih znaša 40 €. Subvencija se dodeli za mamico in otroka. Tako naj bi subvencija znašala 80 €. Vendar na študentskih domovih pravijo da ne vedo točno, ravno zaradi tega ker še niso imeli takšnega primera.
V vsakem primeru svetujem da se pozanimate o tem v sprejemni pisarni študentskih domov.
V primeru da vas še kaj zanima, se lahko vedno obrnete na nas.
Lep dan
Lidija |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet Maj 11, 2012, 2012b 16:38
|
|
|
Pridružen/-a: Pet Maj 2012 16:30
|
|
Živjo!
Mene pa zanima, če je mogoče obratno. Se pravi zamenjati pogodbo za bivanje pri zasebniku s pogodbo za bivanje v študentskih domovih?
Namreč, z junijem se morma izseliti iz stanovanja pri zasebniku, vendar pa imam subvencijo še julija in me zanima, če je možna ta zamenjava?  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Maj 14, 2012, 2012b 9:09
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Mar 2012 9:22
|
|
Živijo, Shelly!
Seveda je možno tudi obratno.
Pisno prošnjo za zamenjavo pošlješ ali kar osebno neseš v pisarno študentskih domov na Kardeljevi ploščadi (Visokošolsko središče v Ljubljani, študentski domovi v Ljubljani, Pisarna za študentske domove, Blok D/pritličje, Kardeljeva ploščad 12, 1113 Ljubljana. )
Ker letos ni več čakalne liste za sprejem v študentski dom, se boš verjetno lahko preselila takoj.
Če pa bi rada počakala do junija, se lahko v sprejemni pisarni dogovoriš tudi tako, da se lahko preseliš šele junija.
Pravico do bivanja v študentskem domu lahko nato koristiš do konca študijskega leta (do oktobra). Če pa bi želela v domu bivati še naslednje leto, moraš poslati prošnjo za podaljšanje bivanja.
Lanski rok za oddajo prošnje za podaljšanje je bil 10. avgust, podoben datum pa lahko pričakuješ tudi letos.
Lep dan,
Lucija in Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Ned Jun 10, 2012, 2012b 13:46
|
|
|
Pridružen/-a: Ned Jun 2012 13:41
|
|
živjo, jaz imam podoben problem
septembra se nameravam seliti iz študentskega doma v zasebno stanovanje s subvencijo. zanima me, ali lahko subvencijo dobim takoj s septembrom, ali moram čakati do oktobra oz. dlje.
hvala,
tina. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Jun 11, 2012, 2012b 16:07
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Mar 2012 9:22
|
|
Tina, živijo!
V kolikor boš prošnjo za zamenjavo oddala pravočasno, se iz doma izselila avgusta, ter začela bivati pri zasebniku s septembrom, boš subvencijo za bivanje pri zasebniku že lahko normalno prejela meseca septembra, saj se subvencija dodeljuje do konca študijskega leta.
Če pa boš septembra še bivala v študentskem domu, boš tako pravico do subvencioniranega bivanja za mesec september že izkoristila in je ne boš mogla koristiti še enkrat pri zasebniku za isti mesec.
Predlagam, da se za točen datum oddaje prošnje za menjavo obrneš na pisarno študentskih domov, kjer ti bodo posredovali najbolj natančne podatke.
Kontakt:
Pisarna za Študentske domove (sprejem, podaljšanje bivanja)
Kardeljeva ploščad 12, 1113 Ljubljana
tel.: (01) 530 6027
tel.: (01) 530 6028
Ne pozabi oddati tudi prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja za prihodnje študijsko leto. Tako boš lahko subvencijo koristila ( v kolikor boš še izpolnjevala pogoje), tudi naslednje študijsko leto. Če tega ne boš storila, pravice do subvencije pri zasebniku ne boš mogla koristiti.
Lep dan želim,
Lucija |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|