Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  študij na Danskem
rocco
PrispevekObjavljeno: Pon Jun 11, 2012, 2012b 19:16  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 15:53

Pozdravljeni!

Pravkar sem končala 4.letnik gimnazije in trenutno še opravljam maturo, vpisala pa sem se na medicinsko fakulteto v Mariboru. Ker je bolj malo možnosti, da bom sploh sprejeta, sem začela razmišljati o študiju v tujini. Na Danskem sem našla nekaj programov, ki so mi bili všeč in vpisala sem se na 3 fakultete. Poslala sem jim svoja spričevala in dokumente, ki so jih zahtevali. Problem pa se pojavi pri mojem maturitetnem spričevalu. Zadnji datum, ko Danske fakultete še sprejemajo spričevala in dokumente je 5. julij. Jaz pa maturitetno spričevalo dobim šele 15. julija. Na vse tri fakultete sem že pisala in jim obrazložila situacijo. Iz ene fakultete sem dobila odgovor, da mi ne morejo nič pomagat in da je to pač moja stvar, če ne bom pravočasno poslala dokumentov. Odgovor iz druge fakultete je bil bolj pozitiven - rekli so da bodo počakali na moje spričevalo. Na tretji fakulteti pa so mi rekli, naj jim pošljem ocene, ki jih pričakujem na maturi ali pa kakšnem dokument, ki bi nekako nadomestil maturitetno spričevalo. Ampak ne vem niti kakšne ocene naj pričakujem, niti kateri dokument bi to lahko bil.
Res ne vem kaj naj naredim, na koga naj se obrnem. Zelo rada bi študirala na Danskem in nočem, da mi vse splava po vodi. Če ima kdo kakršenkoli nasvet, informacijo ali izkušnjo bi bila zelo vesela, če bi jo delil z mano.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lea_k
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012, 2012b 16:51  Odgovori s citatom
svetovanje za študij v tujini

Pridružen/-a: Pet Jan 2011 11:03

Rocco, pozdravljena!

V Svetovalnici razumemo tvojo zaskrbljenost, zato ti bomo poskušali čim bolj pomagati, hkrati pa vabim tudi ostale uporabnike foruma, da zaupate svoje izkušnje, ampak na novem forumu, kamor smo se preselili: http://www.svetovalnica.com/forum/index.php?sid=82a103e7958a4a1ab0744f783214393b .

Če se le da, poskusi najti še kakšno fakulteto, ki bi ti ustrezala in jim takoj sporoči, kakšen je tvoj problem (kot si to že storila s prvimi tremi izbirami – zelo pohvalno!). Morda ti bo še katera izmed fakultet pripravljena »pogledati skozi prste« in počakati rezultate tvoje mature.

Sama sem poklicala na RIC, Državni izpitni center, kjer so mi povedali, da ti lahko izdajo uradni dokument, kjer piše, da si opravila državni izpit ter da bodo rezultati znani 16. julija.

Druga navedena fakulteta te je tako ali tako pripravljena počakati (kar je že zelo dober znak!), na tretjo fakulteto, ki zahteva nek »nadomestni« dokument, pa lahko na primer pošlješ zaključno spričevalo četrtega letnika ali pa kar zaključna spričevala vseh štirih let gimnazijskega izobraževanja.
Že iz tega si bodo lahko ustvarili idejo o tvojih sposobnostih – če si bila na primer pri matematiki vsa leta odlična, je težko, da bi maturo pisala zadostno.

Vprašaj jih, če jim ta možnost ustreza, takoj ko je to mogoče pa jim seveda pošlješ še maturitetno spričevalo.

Upam, da ti je bil moj odgovor nekoliko v pomoč, vsekakor se lahko vedno ponovno obrneš na nas.
Srečno na maturi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Študij po posameznih državah

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu