Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Do kdaj pripada študentski dom |
|
Objavljeno:
Sre Mar 21, 2012, 2012b 13:21
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 13:14
|
|
Živjo!
Moja situacija je pa taka:
2004/05 - 1. letnik FE, bivanje v ŠD
2005/06 - 1. letnik FE, bivanje v ŠD
2006/07 - 1. letnik FF, bivanje v ŠD
2007/08 - pavzer
2008/09 - 2. letnik FF, bivanje v ŠD
2009/10 - pavzer
2010/11 - pavzer
2011/12 - 3. letnik FF bolonjska, bivanje privat.
Prešel sem iz starega programa v bolonjca. Ko sem bil na starem programu sem 4 leta bival v domu. Zdaj me pa zanima, ali mi pripada bivanje naslednje leto, ko se bom vpisal v 2.stopnjo bolonjca.
Hvala za odgovor. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Mar 21, 2012, 2012b 15:29
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Zdravo Mattd!
Po 23. členu Pravilnika o subvencioniranju velja tako:
| Citiram: |
Subvencija za bivanje v študentskem domu se dodeljuje za čas trajanja enega študijskega programa na prvi stopnji, enega na drugi stopnji in enega na tretji stopnji. Če je posamezen študent vzporedno vpisan na več študijskih programov, se kot merodajen upošteva samo študijski program, na katerega je bil študent vpisan ob začetku prejemanja subvencije. Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena se lahko subvencija izjemoma dodeli za študenta:
- ki mu je bil podaljšan status študenta in predloži dokazila iz 17. člena tega pravilnika, in sicer največ za eno leto,
- ki je končal višješolski študij in ga nadaljuje po visokošolskem strokovnem ali univerzitetnem programu v skladu z merili za prehode. Določba prvega odstavka tega člena velja za študenta, za katerega se začne subvencija dodeljevati v 1. letniku študija. Subvencioniranje bivanja se sorazmerno skrajša glede na to, kateri letnik študent obiskuje, ko je zanj subvencija prvič podeljena. Izjeme veljajo le v primerih, določenih v tretjem odstavku tega člena. |
Ti si izkoristil vsa leta bivanja na dodiplomskem študiju, nisi jih pa koristil še na 2. bolonjski stopnji, magisteriju, zato imaš pravico do bivanja v ŠD še 2 leti, kolikor ponavadi traja magistrski študij. Informacijo lahko preveriš tudi na telefonski številki Študentskih domov - 01 242 10 15, pri gospe Darinki Kabelki.
Le pogumno in lep dan še naprej,
Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Mar 22, 2012, 2012b 9:29
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 13:14
|
|
Maša, super! ) Hvala 1000x! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet Mar 23, 2012, 2012b 11:22
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Ni za kaj, pa še kdaj.
LP Maša |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|