Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Vpis zaradi statusa |
|
Objavljeno:
Tor Okt 11, 2011, 2011b 12:37
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Okt 2011 12:31
|
|
Jaz sem pa zamudil vpis za 1 dan in me zanima ali veste še za kakšno tako šolo(kot sta v Kopru) kjer bi se lahko vpisal v samoizobraževanje, da bi pridobil status. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Okt 12, 2011, 2011b 2:01
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Okt 2011 1:49
Kraj: Koper
|
|
| IrenaN. je napisal/a: |
| Na izobraževanje odraslih se lahko vpisuješ neomejenokrat in kadarkoli med letom. |
| Silvija D je napisal/a: |
| Na izobraževanje odraslih se lahko vpišeš kadarkoli med letom. |
| Na izobraževanje odraslih se lahko vpišeš načeloma neomejeno krat, prav tako tudi ni nobenih rokov za vpis, kot tudi ni omejenega števila prostih mest |
Torej, do 10. oktobra imate še čas, da se vpišete! |
 |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Okt 12, 2011, 2011b 10:48
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Okt 2009 21:26
|
|
a kdo še ve kam se je še mogoče vpisati na izobraževanje odraslih po normalni ceni?  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Okt 12, 2011, 2011b 11:55
|
|
|
nekoč svetovalka, danes ... :)
Pridružen/-a: Čet Jun 2009 15:35
Kraj: Ljubljana
|
|
Pozdravljena Evydea!
Ni lepo, jemati izjave ven iz konteksta. Ta informacija, da so vpisi po novem omejeni in zaključeni že z 10. oktobrom je tudi nas izjemno presenetila, saj se je to zgodilo letos prvič in to nenadoma in brez kakršnega koli opozorila!
Lep pozdrav!
Irena _________________ Omnia mea mecum porto. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Okt 12, 2011, 2011b 11:58
|
|
|
nekoč svetovalka, danes ... :)
Pridružen/-a: Čet Jun 2009 15:35
Kraj: Ljubljana
|
|
Pozdravljena Smileygirl in Lole!
Mi podatkov o šolah, ki izvajajo izobraževanje odraslih nimamo, pa tudi na Andragoškem centru mi teh podatkov niso mogli posredovati. Upam, da se bo javil kdo, ki vama bo na podlagi svoje izkušnje znal dati nasvet ali p z vama deliti informacijo!
Lep pozdrav!
Irena _________________ Omnia mea mecum porto. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 13, 2011, 2011b 10:16
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Sep 2007 15:17
|
|
Tudi jaz sem se imel namen vpisat na program samoizobraževanja v Koper. Na njihovi strani sem pred kratkim še zasledil opozorilo, da bodo vpisovali še do 30. oktobra.
Ker sem pa na fakulteti še čakal na razrešitev pritožbe na prošnjo za pogojni vpis sem tako zamudil vpisni rok - vsak dan pa tudi nisem preverjal spletne strani, ker sem bil prepričan da imam čas še do konca oktobra.
Poskušam najti kakšne informacije o podobnih šolah oziroma programih ampak nič ne najdem. Ta spletna stran andragoškega inštituta je izjemno nepregledna in se sploh ne znajdem. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 13, 2011, 2011b 10:38
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Zdravo vsem, ki vas zanima izobraževanje odraslih.
Opažam, da imate težave z iskanjem ustreznih izobraževalnih smeri zase. Bom pregledno nanizala nekaj povezav do iskalnikov po katerih lahko brskate.
- Na strani mojaizbira.si lahko izbirate med šolami, programi in poklici.
- Iskalnik Andragoškega centra omogoča iskanje med izvajalci in programi.
- Središča za samostojno učenje najdete tukaj. Seznam omogoča dostop do kopice različnih šol in njihovih spletnih strani.
Upam, da vsak najde izobraževanje zase.
Lep dan še naprej,
Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Okt 17, 2011, 2011b 9:18
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 9:00
|
|
Veliko, veliko je možnosti, vendar nisem našla nobene primerne opcije, ali je predraga, ali pa sem zamudila vpisni rok. Me pa zanima, kaj bodo naredili ostali, ki so se v tej temi pogovarjali o vpisu v Koper?!
Vam pa hvala za vse te informacije in pomoč!
Lep dan, Katra  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 27, 2011, 2011b 11:57
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Okt 2011 11:50
Kraj: ljubljana
|
|
Za vse tiste ki še nimate statusa..=)
Lahko se vpišete na Pomorski in tehniški izobraževalni center Portorož . Na SEPŠ v Kopru so dobili prepoved vpisovanja tako da tam vpis ni več možen. Na tej šoli v Portorožu moraš osebno priti tja in prinesti s seboj zaključno spričevalo osnovne šole,lahko tudi še kakšno iz srednje.Tam te takoj vpišejo in dobiš položnico 70€ .. po 1.NOVEMBRU bo vpis 200€!!! Tako da tistim ki še urejate status svetujem da to uredite še danes ali jutri=) telefonska šolske sv etovalne službe je : 05 6713 244, uradne ure so pa -danes do 14.30 ,jutri od 9.00h do 13.30h =) |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 27, 2011, 2011b 12:01
|
|
|
socialno svetovanje
|
|
Hvala Kristinca za informacijo!
LP Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Nov 07, 2011, 2011b 11:51
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Nov 2011 11:29
|
|
Pozdravljeni!
Moj problem je sledeč: šele pred parimi dnevi sem prejela odgovor iz faxa, prošnja mi ni bila odobrena..ključen podatek bi mi lahko povedali že pred dvemi meseci, tako pa sem čakala na prošnjo in ja zdaj je november in jaz sem brez statusa...
pisala sem g. dušanu na srednjo tehnično šolo, če je pa po kakšni varianti še možen vpis. odgovoril mi je naj oddam prošnjo za vpis. a je to kakšen poseben obrazec ali jo moram sama napisati? marca bom stara 26 let, to se pravi, da če ta status dobim lahko delam preko študenta samo še do marca, ali lahko delam do konca leta s tem da mi potem trgajo akontacijo dohodnine? zdi se mi, da se mi že zato splači imeti ta status, ker me pride ceneje kot pa, da že danes začnem s plačevanjem zavarovanja. imam prav?
Lep pozdrav in hvala že vnaprej za odgovore! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Nov 07, 2011, 2011b 15:28
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Nov 2011 15:25
|
|
Jaz pa imam tole vprašanje. Sama sem absolventka in sem dobivala državno štipendijo. Brat je star 19 let in je dokončal 2-letni poklicni program in je trenutno brezposeln, socialne pa ne dobiva. Ker brat nima statusa dijaka, sem jaz izgubila štependijo, saj tako presežemo cenzus., Razmišljala sem, da bi se brat tako nekam vpisal samo zaradi statusa, da bi jaz še vedno dobivala štipendijo. Zanima me, če se lahko še kam vpiše (na srednjo šolo, programi za odrasle) zaradi statusa in se jaz pritožim na odločbo?
Hvala za odgovor! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Nov 08, 2011, 2011b 10:59
|
|
|
socialno svetovanje
|
|
| dezire je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Moj problem je sledeč: šele pred parimi dnevi sem prejela odgovor iz faxa, prošnja mi ni bila odobrena..ključen podatek bi mi lahko povedali že pred dvemi meseci, tako pa sem čakala na prošnjo in ja zdaj je november in jaz sem brez statusa...
pisala sem g. dušanu na srednjo tehnično šolo, če je pa po kakšni varianti še možen vpis. odgovoril mi je naj oddam prošnjo za vpis. a je to kakšen poseben obrazec ali jo moram sama napisati? marca bom stara 26 let, to se pravi, da če ta status dobim lahko delam preko študenta samo še do marca, ali lahko delam do konca leta s tem da mi potem trgajo akontacijo dohodnine? zdi se mi, da se mi že zato splači imeti ta status, ker me pride ceneje kot pa, da že danes začnem s plačevanjem zavarovanja. imam prav?
Lep pozdrav in hvala že vnaprej za odgovore! |
Zdravo!
Po naših informacijah so vpisi na koprske šole že zaprti, tako tudi piše na njihovi spletni strani.
Obstaja še kar nekaj šol, ki izvajajo samoizobraževanje v okviru izobraževanja odraslih. S statusom udeleženca izobraževanja odraslih imaš ugodnosti izrednega dijaka. To je možnost dela preko študentskega servisa (do 26. leta), dijaški popusti, subvencioniran prevoz, zavarovanje preko staršev (do 26. leta), ... Torej boš imela vse ugodnosti do rojstnega dne, nekatere pa potem prenehajo. Obvezno in dopolnilno zavarovanje skupaj prideta slabih 40€ na mesec. Ali se ti bolj splača vpis na izobraževanje odraslih presodi sama. Odvisno je od vpisnine in od tega ali boš status izkoristila v teh nekaj mesecih za delo preko študentskega servisa, da te dejansko dobiš več, kot plačaš vpisnine.
S statusom udeleženca izobraževanja odraslih lahko delaš do dopolnjenega 26. leta. Po tem datumu pa možnosti na noben način nimaš. Če bi imela status študenta, potem bi veljalo, da se ti trga akontacija dohodnine, če je od tvojega vpisa na dodiplomski študij preteklo že šest let ali podiplomski štiri leta. Še enkrat poudarjam, to pri izobraževanju odraslih ne velja.
Lep dan še naprej,
Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Nov 08, 2011, 2011b 19:22
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 17:53
Kraj: Ptuj
|
|
Lp. star sem 19 let ker nisem opravil mature si še iščem status študenta saj sem zamudil vpis na eno šolo na drugi pa je potem bilo vse pouno. sedaj me zanima predvsem ali se lahko vpišem v izobraževanje odraslih in pridobim status študenta dijaka na Srednji ekonomski šoli v Slovenj gradcu ker sem opazil da piše:
Potrdilo o vpisu oz. statusu se izda za javno veljavne programe izobraževanja razen za program "samoizobraževanje
kako je s tem ? mi lahko kdo pomaga prosim. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Nov 10, 2011, 2011b 9:24
|
|
|
socialno svetovanje
|
|
Zdravo CarkoCar!
Glede na napisano sklepam, da ŠC Slovenj Gradec ne izdaja potrdil o statusu. Želela sem poklicat na šolo, vendar v četrtkih nimajo uradnih ur. Lahko pa pokličeš sam - kontakt. Če je temu res tako kot sklepava, predlagam, da si poiščeš kakšno drugo podobno šolo, če iščeš le status.
Pred časom je kristinca pisala o šoli v Portorožu, nekateri so predlagali tudi kakšno drugo. Malo pobrskaj, boš sigurno kaj našel.
Če imaš pa še kakšno vsebinsko vprašanje za nas, pa le piši ponovno!
Lep dan še naprej,
Maša |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|