Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  kdaj dobim odločbo za subvencije
ewcha
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011, 2011b 16:44  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 16:39

Lep pozdrav!
Prosim, če mi lahko pomagate in odgovorite na vprašanje, na katerega sam na tem forumu še nisem zasledil odgovora.
Pravočasno sem oddal vlogo za dodelitev subvencije (prvič), a do danes še nisem prejel nikakršne odločbe, vem pa, da jo je večina ostalih že prejela. Do kdaj naj bi to odločbo prejel? Dokaj prepričan sem namreč, da bom subvencijo dobil, saj prihajam iz socialno šibke družine, ne vem pa, kaj se sedaj z mojo prošnjo dogaja oz. zakaj še nisem dobil odločbe.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
David

PS: v pisarno ŠD sem že klical, a se mi ni nihče oglasil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MašaG
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011, 2011b 9:03  Odgovori s citatom
socialno svetovanje

Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53

Zdravo David!

O tem smo že nekajkrat pisali na forumu, ampak vseeno lahko povem še enkrat. Wink

Vsem študentom bodo do konca novembra poslali odločbe za vselitev. Cool Včasih se sicer kakšna prošnja izgubi, ampak to ni pogosto. Če si prošnjo poslal priporočeno in so jo dobili, potem nimaš kaj skrbet. Wink

Lep dan še naprej,
Maša
Nazaj na vrh
ewcha
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011, 2011b 14:26  Odgovori s citatom

Očitno se nismo najbolje razumeli. Jaz ne čakam za študenta, ampak bivam pri zasebniku. In vse moje vloge so bile priporočeno poslane. Vendar v mojem primeru ne gre za izgubo vloge, ampak za nesposobnost Pisarne za študentske domove, kar se tiče pridobivanja podatkov. Zakaj sploh govorim o nesposobnosti?
Gre za to, da sem vlogo za subvencijo oddal v roku že avgusta, in vse do danes nisem dobil nikakršnega odgovora. Zato sem se odločil, da stvar raziščem. In tako sem v času uradnih ur klical v Pisarno. Po prenekaterih vezavah na vedno nove in nove telefonske številke sem nazadnje dobil informacijo, naj se osebno zglasim v Pisarni, ki se nahaja na Kardeljevi ploščadi (naj omenim, da so oznake o nahajanju Pisarne primerno skrite). Od "prijazne" uslužbenke sem izvedel, da je moj primer "poseben" primer (mislim pa, da bi morali prav posebne primere še bolj raziskati, saj je njihova služba, da te primere do potankosti poznajo, ne pa da jih stranke morajo same opozarjati na to). Zakaj?
Pred časom sem naredil tri letnike gimnazije in letos sem šel na maturo brez zaključenega četrtega letnika, kar mi kot 21-letniku dovoljuje zakon. Maturo sem uspešno opravil. Nato sem se vpisal na fakulteto in bil sprejet. Gospa v Pisarni mi je razložila, da so v mojem primeru trikrat kontaktirali RIC, da bi pridobili potrdilo o mojih uspehih v tretjem, četrtem letniku in na maturi. Ker jim RIC ni tega posredoval so smatrali, da nisem zaključil srednješolske izobrazbe, čeprav sem opazil, da ima gospa na zaslonu poleg mojega imena tudi vpisan moj status študenta – vpisan v 1. letnik X fakultete. Gospa me je nato ograjala zakaj se nisem že prej oglasil, ter da bi moral sam vedeti, da gre v mojem primeru za specifičen primer. Ni mi jasno zakaj me niso že sami kontaktirali iz Pisarne, če od RICa niso dobili potrebnih podatkov.
To vse sploh ne bi bilo tako grozno, če ne bi nastal tukaj en velik problem. Zaradi njihovih napak bi naj jaz ostal zdaj brez subvencije za oktober, ker bom šele v novembru podpisal pogodbo.
Prosim če mi poveste kam lahko naslovim pritožbo. Ne sprejmem odgovora tipa "v vašem primeru se ne da ničesar narediti". Svoje obveznosti sem sam opravil VSE (in še nekaj dodatnih), zato sem prepričan, da imam pravico do VSEH subvencij (izračun točk je pri meni zelo visok) in ni mi jasno, zakaj bi jaz plačeval za njihovo malomarnost. Če sem jaz opravil svoje dolžnosti, bi jih lahko še oni in me v zvezi s tem pravočasno kontaktirali, ne pa da sem jih moral na svoj primer opozoriti sam.
David
Nazaj na vrh
ewcha
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2011, 2011b 18:36  Odgovori s citatom

Spoštovani,

še vedno čakam na vaš odgovor v želji, da mi pomagate poiskati odgovornega za mojo zadevo oz. mi pomagate pri iskanju naslovnika, na katerega bi lahko naslovil pritožbo.

Hvala.
Nazaj na vrh
MojcaM
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011, 2011b 11:06  Odgovori s citatom
socialno in psihološko svetovanje

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 19:02

David, pozdravljen!

Ne glede na to ali čakaš na odgovor za bivanje pri zasebniku ali za bivanje v študentskem domu, gre za prošnjo za subvencionirano bivanje.

Študentov, ki zaprošate, je veliko, zato je treba na odločbe počakati. Kot ti je napisala že Maša – odgovor boš dobil v novembru. Klicala sem na Sprejemno pisarno Študentskih domov (01/ 242-10-15), kjer je ga. Darinka Kabelka povedala, da na odgovor oz. odločbo počakaj do konca tega tedna.

V primeru, da odločbe ne boš dobil, ti predlagam, da pokličeš na zapisano številko in preveriš, kaj se dogaja.

Razumem tvojo jezo, saj si zaradi njihovega poznega odgovora ob subvencijo. Odločbo bi moral dobiti najkasneje v dveh mesecih od dneva vložitve prošnje za subvencionirano bivanje. Po Zakonu o upravnem postopku se lahko pritožiš zaradi t.i. molka organa:

10. Rok za odločbo o pritožbi

256. člen

(1) Odločba o pritožbi mora biti izdana in vročena stranki, brž ko je to mogoče, najpozneje pa v dveh mesecih od dneva, ko je organ prejel popolno pritožbo. Če je pritožba nepopolna in jo pritožnik po pozivu dopolni, začne teči rok za izdajo odločbe tedaj, ko organ prejme dopolnitev pritožbe.
(2) Rok iz prvega odstavka tega člena ne teče v času, ko je postopek prekinjen po 153. členu tega zakona, in v primerih iz desetega odstavka 82. člena tega zakona.
(3) Če stranka umakne pritožbo, se pritožbeni postopek s sklepom ustavi.

11. Vročitev odločbe druge stopnje

257. člen

(1) Organ, ki je odločil o zadevi na drugi stopnji, pošlje praviloma svojo odločbo obenem z dokumenti zadeve organu prve stopnje, ki mora odločbo vročiti strankam v osmih dneh od dneva, ko prejme dokument.
(2) Organ druge stopnje lahko tudi sam vroči odločbo strankam, če meni, da je to potrebno.

Pritožbo lahko nasloviš na Ministrstvo za visoko šolstvo. Pri tem te moram opozoriti, da ni nujno, da bo pritožbi ugodeno, vsekakor pa, po mnenju naših pravnikov, subvencije ne boš mogel dobiti za nazaj. V praksi je res običajno tako, da se študentje ne selijo z oktobrom, ampak z novembrom.

Če boš imel še kakšno vprašanje, predlagam, da se obrneš na naše pravnike (pravna@svetovalnica.com).

Lp,
Mojca
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Subvencionirano bivanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na: