Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Vpis in omejitve |
|
Objavljeno:
Tor Maj 29, 2012, 2012b 19:39
|
|
|
Pridružen/-a: Sob Feb 2012 11:18
|
|
Živjo.. nekoliko sem zmedena glede razporejanja kandidatov glede na drugo in tretjo želje in omejitve na izbranih fakultetah..
Pod prvo željo sem vpisala psihologijo na filozofski v ljubljani, ki ima sicer visoko omejitev, a mislim da mi z mojimi ocenami lahko uspe. Pod drugo željo sm vpisala pravo v ljubljani, ki ima nižjo omejitev, pod tretjo pa matematiko, ki nima omejitve.
V primeru, da ne bi zbrala dovolj točk za psihologijo, ali sem sprejeta na pravo ali matematiko? na uradi strani o vpisu piše le za primer, ko imajo vse tri želje omejitev; v tem primeru je kandidat sprejet na prvi program, za katerega ima dovolj točk. Kaj pa v primeru, da imata samo dva programa omejitev? Ali to pomeni, da na pravo ne bom sprejeta v nobenem primeru, ker matematika nima omejitve, in bom avtomatično sprejeta tja? Ali pa v tem primeru sistem deluje enako, kot pri treh programih z omejitvijo.. Torej, če nimam dovolj točk za pihologijo, sem sprejeta na pravo, če pa tudi za tja nimam dovolj točk, pa sem sprejeta na matematiko?
Nimam nič proti študiju matematike in ne bi bila pretirano potrta, če bi pristala tam, ampak me pravo še vseeno bolj veseli, zato me zanima, če v imam primeru, da nimam dovolj točk za psihologijo, sploh možnost, da me sprejmejo na pravu?
Hvala za odgovore  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Maj 30, 2012, 2012b 13:56
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
Zdravo Zuire!
Kako si zakomplicirala zadevo.
Sistem funkcionira tako, kot si napisala drugič. Narediš maturo, zbereš neke točke in potem se računa za vsak posamezen program. Najprej izračunajo ali boš imela dovolj za psihologijo. Če imaš, potem si sprejeta. Če nimaš, potem gledajo naprej. Ali imaš dovolj za pravo? Če imaš, potem si sprejeta, drugače gledajo naprej. Vsekakor boš, če slabo pišeš maturo in če ne bo omejitve, sprejeta na matematiko, tako da praznih rok ne boš ostala.
Skratka - gledajo po vrsti. Sprejeta boš na program, ki si ga napisala najvišje in zanj izpolnjuješ pogoje.
Upam, da sem napisala dovolj jasno.
LP Maša |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Maj 30, 2012, 2012b 15:07
|
|
|
Pridružen/-a: Sob Feb 2012 11:18
|
|
Hvala lepa, vse jasno Tale panika pred maturo me pahuje tudi v kompliciranje in sekiranje zaradi brezveznih stvari (in v kampanjsko učenje, se razume ) |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Maj 30, 2012, 2012b 15:44
|
|
|
socialno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Jun 2009 15:53
|
|
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|