Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  Zavrnjena odločba in izselitev
twister.x
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011, 2011b 14:24  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Avg 2010 13:56

Živjo,

Ta teden sem po pošti prejela, da je moja odločba za podaljšanje bivanja v študentskem domu zavrnjena, ker nimam statusa študenta, nikjer pa ne piše kdaj se moram izseliti. Bom to še dobila po pošti?

Hvala vnaprej!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jerca
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011, 2011b 11:57  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Dec 2011 9:17

Živjo!

O tvojem vprašanju sem malce pobrskala po spletni strani študentskih domov v Ljubljani in našla v domskem redu 17. člen, ki navaja, da se je stanovalec dolžan izseliti v osmih dneh po prejemu izselitvenega naloga.

Za točne informacije je najbolje, da se obrneš na Študentske domove v Ljubljani.

Lep dan

Jerca in Maša
Nazaj na vrh
matej780
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011, 2011b 17:02  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Dec 2011 16:57

Zdravo,

jaz sem dobil to odločbo 12 dni od tega in sem še zmeraj v domu. Zanima me koliko bom moral plačati, ker se po 8. dnevu nisem izselil. In če napišem pritožbo na to, bom kaj več plačal med obravnavo pritožbe ko bom bival v domu? Nekje sem zasledil, da če bivaš v domu brez statusa pride stat okoli 20 eur na dan. Je to res?
Nazaj na vrh
TanjaK
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2011, 2011b 15:35  Odgovori s citatom
socialno svetovanje

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 19:27

Zdravo Matej!

Če te pravilno razumem, si pred dnevi dobil odločbo o tem, da ti pravica do subvencioniranega bivanja ne pripada več. Sedaj te zanima, koliko boš moral plačati za študentski dom v primeru, da zapišeš še pritožbo na odločbo Študentskih domov.

Posameznik za čas neupravičenega bivanja v študentskem domu plača ekonomsko stanarino za vsak posamezen mesec bivanja. V Domskem redu je glede tega zapisano še naslednje:

Citiram:
29. člen
Za čas od poteka pravice bivanja, to je od 01. oktobra dalje, v primeru negativne odločbe ali pritožbe, do izselitve, plačuje stanovalec akontacijo stroškov bivanja po subvencionirani ceni ter druge morebitno nastale stroške (denimo: dežurstvo, škode, razna zbiranja). Ob izselitvi je dolžan poravnati razliko med akontacijo in ekonomsko ceno. Izbira, ali stanovalec ostane v domu oziroma se izseli, je izključno odgovornost stanovalca, z vsemi finančnimi posledicami.

30. člen
Stanovalec, ki med bivanjem v Zavodu diplomira ali mu na drug način preneha status študenta, sklene delovno razmerje ali se samozaposli, je ob izselitvi dolžan poravnati razliko med subvencionirano in ekonomsko ceno stroškov bivanja, od dneva diplomiranja, prenehanja statusa študenta, sklenitve delovnega razmerja ali samozaposlitve, do dneva izselitve.

Arrow Glede na zgornje odločbe Domskega reda, boš torej v primeru, da bivaš v domu kljub temu, da ti pravica do bivanja ni bila podaljšana, moral plačati ekonomsko stanarino za čas od 1.10.2011 naprej pa vse do dne izselitve.
Višina zneska se prilagodi tudi glede na to, ali se ti izseliš v prvi polovici meseca ali pozneje. Domski red opredeljuje tudi to:

Citiram:
Stanovalec je dolžan plačati stanarino ob vselitvi in izselitvi in sicer: 1. če se vseli do vključno 15. v mesecu, plača stanarino za ves mesec,
2. če se vseli po 15. v mesecu, plača stanarino za polovico meseca,
3. če se vseli v zadnjih 5 dneh v mesecu, plača stanarino za 5 dni,
4. če se izseli do vključno 5. v mesecu, plača stanarino za 5 dni,
5. če se izseli do vključno 15. v mesecu, plača stanarino za pol meseca,
6. če se izseli od 16. do konca meseca plača stanarino za cel mesec.

Če je 5., 15. ali 25. v mesecu dela prost dan, oziroma tisti dan sprejemna pisarna po rednih uradnih urah ne posluje, se zgoraj navedeni plačilni pogoji prenesejo na prvi delovni dan.

Konkretno ti na vprašanje o tem, koliko boš moral plačati, ne morem odgovoriti, saj je to odvisno od tega, v katerem domu bivaš in kdaj se boš izselil. Si pa lahko sam na spletni strani Študentskih domov ogledaš cenik za posamezne domove in preračunaš, koliko boš moral plačati. Iz zgoraj zapisanega tako tudi vidiš, da študentom brez pravice do subvencioniranega bivanja ni potrebno plačevati 20 evrov za dan neupravičenega bivanja.

Če si oziroma boš vložil pritožbo na odločbo, boš v času odločanja o pritožbi lahko sicer še vedno v študentskem domu, boš pa moral kasneje- če bo o pritožbi negativno odločeno in se boš moral izseliti- poravnati ekonomsko stanarino do izselitve.

Če te bo še kaj zanimalo, nam ponovno piši.

Lep dan,
Tanja
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Subvencionirano bivanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na: