Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < bivanje v študentskem domu na podiplomskem študiju |
|
Objavljeno:
Sre Feb 29, 2012, 2012b 11:03
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 19:24
|
|
Živjo,
Sem študentka 3. letnika dodiplomskega študija. V vse letnike sem napredovala brez izrabe kakršnegakoli statusa. V prvem in drugem letniku sem bivala pri zasebniku s subvencijo. Letos pa sem v študentskem domu.
Drugo leto se nameravam vpisati na podiplomski študij. Zanima me, ali mi na podiplomskem študiju pripada študentski dom? Ali lahko obdržim isto sobo v kateri bivam že sedaj? Torej, da se mi ni treba izseliti iz te sobe? V tej se namreč zelo dobro počutim
Zanima pa me tudi, kaj bi se zgodilo, če bi slučajno morala vpisati absolventski staž. Doma se namreč ne morem učiti, saj je prevelik hrup.
Hvala za odgovor,
Lp |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Mar 07, 2012, 2012b 11:38
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Okt 2009 22:17
|
|
Pozdravljena.
Zanima te, kako je z bivanjem v študentskem domu na podiplomskem študiju. Če te prav razumem si v študijskem letu 2009/2010 in 2010/2011 bivala pri zasebniku s subvencijo, v študijskem letu 2011/2012 pa prvo leto bivaš v študentskem domu. Naslednje leto se nameravaš vpisati na podiplomski študij.
V 23. členu Pravilnika o subvencioniranem bivanju študentov je zapisano:
| Citiram: |
| Subvencija za bivanje v študentskem domu se dodeljuje za čas trajanja enega študijskega programa na prvi stopnji, enega na drugi stopnji in enega na tretji stopnji. (...) |
Predvidevam, da tvoj študij na prvi stopnji traja 3. leta, kar pomeni, da če se naslednje študijsko leto vpišeš v absolventski staž, ne boš več upravičena do subvencioniranega bivanja v študentskem domu (študentski domovi po spremembi pravilnika absolventski staž ne štejejo več v čas študija na eni stopnji).
Če boš študij nadaljevala na 2. stopnji, si do subvencioniranega bivanja v študentskem domu upravičena toliko časa, kot traja študij (eno ali dve leti). Vendar brez absolventskega staža.
Avgusta (točen datum bo objavljen naknadno) pa oddaš vlogo za podaljšanje bivanja. Tako boš lahko obdržala isto sobo, v kateri bivaš že sedaj.
Upam, da sem ti odgovorila na vsa vprašanja Če te zanima še kaj, nam ponovno piši.
Lep pozdrav,
MašaE |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|