Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  sprememba predmeta pri ponovnem opravljanju mature
javorsek3
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2012, 2012b 15:51  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2012 15:44

pozdravljeni!
lansko leto 2011 sem delala maturo iz anglescine in po celi crti padla,zato me zanima ce je mogoce se kaksna resitev pri spremembi predmeta.upam, da je se kaksna moznost..hvala za odgovor,lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AljažG
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012, 2012b 10:34  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 9:13

Pozdavljena javorsek3!

Predmeti skupnega dela splošne mature so:

– slovenščina,

– tuji jezik in

– matematika.

Lahko bi opravljala tudi kakšen drug tuj jezik. Drugi tuji jeziki so angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina ali ruščina.

Exclamation Vendar se moraš v tem primeru (sprememba tujega jezika)ponovno prijaviti na celotno splošno maturo in takrat spremeniti oz. ponovno določiti tuji jezik, opravljati pa moraš celotno maturo ponovno. To so mi potrdili na Državnem izpitnem centru (RIC) (tel. 01 548 46 24)

Pravilnik o splošni maturi določa:

Citiram:
5. člen

(posamezni izpit splošne mature)

Izpit iz posameznega predmeta splošne mature lahko v skladu z zakonom in drugimi maturitetnimi pravili opravlja kandidat:

– ki pri splošni maturi izpit popravlja ali izboljšuje oceno,

Arrow To pomeni, da lahko ponavljaš izpit iz posameznega predmeta, ampak le tistega, ki si ga že opravljala, t.j. angleščina.

Svetujem, da se o prijavi posvetuješ še v tajništvu gimnazije kjer nameravaš opravljati oz. ponavljati predmet mature in premisliš in se pozanimaš še o opciji ponovnega opravljanja celotne mature s spremenjenim tujim jezikom.

Lep pozdrav,

Aljaž
Nazaj na vrh
javorsek3
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012, 2012b 18:24  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2012 15:44

Aljaz to potem pomeni,da bi morala vse se enkrat opravit ter splosno maturo?lani sem delala poklicno in naredila vse predmete,razen anglescine.sla bi pa opravlat matematiko.ce mors it pa se enkrat vse skozi,potem se mi pa ne splaca spreminjat ane
Nazaj na vrh
AljažG
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012, 2012b 10:20  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 9:13

Zivjo!

Narobe sem sklepal, da si opravljala splošno maturo, zato sem pač pisal in preveril informacije za splošno maturo.

To ne pomeni, da boš morala sedaj opravljati splošno maturo. Wink

Exclamation Žal pa enako velja za poklicno maturo-sprememba (samo enega) predmeta ni mogoča.

Angleščine ne moraš spremeniti oz. "zamenjati" za matematiko.

Arrow Spremembo predmeta lahko opraviš le s ponovno prijavo na celotno poklicno maturo. V prijavi navedeš nove predmete, ki bi jih želela opravljati.

Če pa bi predmet - angleščino - ponavljala, lahko to storiš. Pravilnik o poklicni maturi o tem pravi:

Citiram:
63. člen

(ponovno opravljanje)

Kandidat lahko poklicno maturo v celoti opravlja večkrat.

Citiram:
64. člen

(popravljanje)

Kandidat, ki je pri poklicni maturi ocenjen z najmanj dvema pozitivnima ocenama, ima v skladu z zakonom pravico do popravljanja negativno ocenjenih predmetov še dve leti po opravljanju poklicne mature na isti šoli.

Kandidat, ki opravlja poklicno maturo v dveh delih, lahko popravlja negativno oceno predmeta, ki ga je opravljal v prvem delu, ko opravlja drugi del poklicne mature.

Dveletni rok iz prvega odstavka tega člena začne teči od zaključka opravljanja drugega dela poklicne mature.

Upam, da sem ti pomagal in da boš uspešno rešila svojo situacijo.

Lep pozdrav,

Aljaž
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Višje šole, izobraževanje odraslih, dijaki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu