Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Podiplomski študij-plačljiv? |
|
Objavljeno:
Tor Mar 20, 2012, 2012b 10:33
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 9:23
|
|
Živjo,
že lani so nas na FU opozarjali da bodo uvedene šolnine za magistrski študij. Letos so tudi nekaj govorili o šolninah, nihče ni povedal nič konkretnega... Kako je zdaj s tem? Ali bo res samo še letošnji vpis "preskočil" šolnine? Zanima me, če to velja za vse fakultete ali samo za določene? |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Mar 20, 2012, 2012b 11:11
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Dec 2011 9:17
|
|
Živjo!
Zanima te torej, kako je z magistrskim študijem na Fakulteti za upravo.
Predlagam, da se glede šolnin pozanimaš na referatu same fakultet, kjer boš dobila najbolj natančne informacije.
Načeloma je tako, da je magistrski študij oz. II. bolonjska stopnja brezplačna za tiste študente, ki še nimajo dosežene te stopnje izobrazbe. Država namreč financira en študij za doseganje posamezne stopnje izobrazbe. To pomeni, da je magistrski študij plačljiv za diplomante po starih programi, saj imajo že z diplomo doseženo to stopnjo izobrazbe.
Lahko pa se tudi zgodi, da je magistrski študij plačljiv za vse. Kot sem že napisala, je najbolje, da o tem povprašaš na sami Fakulteti za upravo.
Upam, da boš dobila vse potrebne informacije
Lep dan
Jerca |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Mar 20, 2012, 2012b 17:05
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 9:23
|
|
| Najprej hvala za hiter odgovor. Glede referata... Še nikoli nisem od njih dobila pametnega odgovora, mogoče bi se lahko vi pozanimali pri njih? (do vseh študentov se obnašajo enako...) |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Mar 27, 2012, 2012b 12:12
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Dec 2011 9:17
|
|
Živjo še enkrat!
Poklicala sem na Fakulteto za upravo, natančneje v referat za podiplomski študij, kjer sem dobila naslednje informacije:
podiplomski študij oz. II. bolonjska stopnja je na omenjeni fakulteti brezplačna. Plačljiva je le v primeru, če se vpisuješ izredno oz. če si že pridobila enako stopnjo izobrazbe.
Če pa se po diplomi na I. bolonjski stopnji vpišeš redno na II. bolonjsko stopnjo, ti je ni potrebno plačati.
Lep sončen pozdrav
Jerca |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|