Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < spomladanski in jesenski rok mature |
|
Objavljeno:
Tor Mar 06, 2012, 2012b 17:52
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Jan 2012 14:14
|
|
Pozdravljeni!
Splošno maturo opravljam kot "21 letnik" in me zanima sledeče; Ravnokar izpolnjujem prijavo k splošni maturi, ki jo čez en teden moram nesti na gimnazijo, kjer bom opravljala maturo in zraven prinesti še potrdilo o plačanem znesku (90€).
- Če prav razumem, ta znesek do takrat plačam v računovodstvu šole ali pošljem znesek z univerzalnim plačilnim nalogom na RIC?
- Zanima me tudi, ali plačam 90€ v obeh rokih, v kolikor se kasneje odločim pristopiti še k maturi v jesenskem roku (če mi kateri predmet spodleti), ali je teh 90€ mišljeno za oba roka (v kolikor bi naneslo tako, da bi šla še na jesenski rok)?
- Pa še tole: v prijavi k splošni maturi so pri 11. točki navedeni vsi predmeti (5), v zadnjem stolpcu pa je za vsak predmet na voljo za obkrožiti rok. Glede na to, da ne vem, ali bom šla na jesenski rok, saj ne vem, ali bom vse naredila že v spomladanskem, pustim obkrožene samo spomladanske roke (a), ali obkrožim oboje, torej a) in b) ?
Za odgovore se zahvaljujem že vnaprej.
LP
 |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Mar 08, 2012, 2012b 15:09
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Dec 2011 9:17
|
|
Živjo!
Malce sem pobrskala po spletni strani RIC-a, kjer v rubriki »Veš info za 21 letnika« piše, da ceno splošne mature oziroma maturitetnega izpita vsako leto določi Državni izpitni center in z okrožnico obvesti šole. V tej okrožnici so navedeni cena, način plačila, rok plačila, izjeme in način vračila vplačanega zneska. Kandidati dobijo vse potrebne informacije pri tajniku šolske maturitetne komisije. Pogoj za pristop k opravljanju splošne mature je vplačani znesek v predpisanem roku.
Kot si lahko prebereš, boš vse informacije glede plačila dobila na šoli (na kateri boš opravljala maturo) pri tajniku šolske maturitetne komisije.
Ostali dve vprašanji sta zelo specifični, zato predlagam, da se z njima obrneš na Državni izpitni center (RIC), kjer boš dobila vse potrebne odgovore.
Kontaktna številka je 01 548 46 00, lahko jih pokličeš od ponedeljka do petka od 8.30 do 15.00. Svoje vprašanje pa lahko zastaviš tudi na njihovi spletni strani.
Upam, da boš dobila vse potrebne informacije
Lep dan
Jerca |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|