Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  preselitev
Rockerka
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008, 2008b 22:59  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Jul 2006 15:15
Kraj: Ljubljana

Pozdravljeni!

Zanima me, kaj naj naredim v mojem primeru.
Rada bi se preselila h kolegici v Akademski kolegij, njena cimra bo z novim šolskim letom šla ven. Sedaj sem v drugem študentskem domu. Torej, z oktobrom bi rada šla živet h kolegici, pa ne vem, a moram iti na upravo in si "rezervirat sobo"sedaj - ali naj počakam, da se ona izseli in grem šele takrat? Sicer se mi zdi, da za Akademski kolegij ni pretiranega veselja, kjer pa sedaj živim, je pa kar naval Smile

Lep pozdrav Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sabina1
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008, 2008b 10:47  Odgovori s citatom
nekoč svetovalka, danes ... :)

Pridružen/-a: Tor Jun 2008 9:43

Živjo!

Klicala sem v Pisarno za študentske domove, kjer so mi povedali, da rezervacije niso možne. Predlagajo le, da preizkusiš s preselitvijo novembra, ko bo razpisan rok zanjo. Torej, bivanje v sedanjem študentskem domu podaljšaš in se kasneje preseliš drugam.

Za podrobnejša vprašanja glede preselitve pa ti predlagam, da pokličeš na študentske domove.
Kontakte najdeš na http://www.stud-dom-lj.si/si/o-zavodu/kontakt/ .

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
ana b
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008, 2008b 13:11  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 11:05

Živjo!

Domski red določa:

Preselitve, preselitveni roki

15. člen

Študent se lahko preseli v drugo sobo ali dom na lastno željo praviloma večkrat letno.

V tem študijskem letu so preselitveni roki: novembra, decembra, aprila in junija. Glede na dinamiko opravil uprava določi teden, v katerem so preselitve in o tem obvesti stanovalce najkasneje 30 dni pred rokom.

Stanovalec, ki se želi preseliti zunaj rokov, to izkaže s posebno vlogo, v kateri utemelji razloge. O upravičenosti preselitve odloči sprejemna pisarna.

Stanovalec se je dolžan preseliti v drugo sobo ali dom, kadar to zahteva narava obnovitvenih ali vzdrževalnih del, gospodarnost poslovanja, izrečen disciplinski ukrep, turistična dejavnost, športne, kulturne in druge prireditve ali višja sila.

Stanovalec se lahko sporazumno začasno izseli iz Zavoda, vendar ne v juliju, avgustu in septembru, v kolikor nima tehtnih razlogov (študijske obveznosti, bolezen, praksa v drugem kraju). Za čas začasne izselitve ne plača stanarine. Pravica bivanja v Zavodu stanovalcu miruje do prenehanja veljavnosti nastanitvene pogodbe.

Stanovalec se je dolžan preseliti v okviru Zavoda na osnovi odredbe, ki jo izda Zavod, v primeru sporov med stanovalci, ki jih ni mogoče rešiti sporazumno, in v primeru, ko se tudi nobena od sprtih strani ne želi preseliti prostovoljno.

16. člen

Pred preselitvijo je stanovalec dolžan primerno urediti in očistiti sobo ter jo zapisniško predati oskrbniku doma. Na osnovi zapisnika o stanju sobe sprejemna pisarna poskrbi za preselitev.

Stanovalec se je dolžan pred vselitvijo v novo sobo oglasiti pri oskrbniku doma zaradi morebitne zamenjave posteljnine in drugega inventarja ter uskladitve evidence prevzemnic. Ob vselitvi v novo sobo stanovalec z oskrbnikom doma podpiše zapisnik o vselitvi in izselitvi.

Arrow tako da imaš prav - napišeš prošnjo in jo nešeš v pisarno... Glede na to, da kot praviš je eno ležišče prosto, se boš verjetno (če bo pisarna ugotovila, da je "tvoja preselitev opravičena").

LP
Nazaj na vrh
katarinas
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008, 2008b 20:38  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 20:34

en lep pozdrau

jst bi šla ful sz fantm u sobo skp in so mi rekli da morm prošnjo napist in me zanima kaj točnu nej vsebuje ta prošnja.

hvala za odgovor
Nazaj na vrh
sandapanda
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2008, 2008b 12:53  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Jun 2008 0:00

ojla!

V svoji prošnji moraš čimbolj obrazložiti in utemeljiti razlog, zaradi katerega bi se želela preseliti.

Prošnja mora biti oblikovana tako kot vsak uraden dopis. Vsebovati mora:

-podatke o pošiljatelju
-podatke o naslovniku
-kraj in datum
-zadevo
-tvoje osebne podatke (fakulteta, letnik, priporočljivo je dodati tudi EMŠO, ...)
- predmet, zaradi katerega se obračaš k naslovniku
-obrazložitev

V kolikor bi želela, da ti pošljemo vzorec prošnje, nas kontaktiraj po emailu-studentska.svetovalnica@kiss.si

Veliko sreče!

Very Happy
Nazaj na vrh
ninc|
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008, 2008b 16:44  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 16:42

quenney mene pa zanima kak to da si se preselila in kai si v prošnji torej napisala.. prav dom kam bi se preselila in so te potem preselili tja al kak? pa od kod kam si se selila? kak je potekala ta preselitev?

tnxi..
lahko tut kdo drug odogovori če bo:D
Nazaj na vrh
bambina x
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008, 2008b 20:39  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 12:09
Kraj: Loče

pozdravljeni!

zelo bi bila hvaležna, če bi mi kdo lahko pomagal iz lastnih izkušenj, ne pa le na podlagi pravilnika Smile

kolegica živi v Akademskem kolegiju in kdo je tam, ve, da so tam noči zeeeeelo divje in da tudi drugače tam ni preveč fajn živet ...

no, našli sva eno, ki se bo v sredo izselila iz apartmaja na kardeljevi ... kolegica je poslala prošnjo za preselitev izven preselitvenih rokov, katero so ji žal zavrnili ... vendar je še vedno možnost, da gre dol in se je morda usmilijo ...

kaj menite? a naj gre poleg nje v rožno in se skuša tam dogovoriti ali ne?

hodi pa na pedagoško fakulteto in bi ji bivanje tukaj, na kardeljevi res bilo najbolj priročno, kot je možno ...

hvala za vašo pomoč!
Veronika R.
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2008, 2008b 11:11  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 22:50

Živjo,

sama bi predlagala, da prošnje za preselitev ne pošilja, ampak jo osebno dostavi v Sprejemno pisarno. V prošnji pa naj čim bolj utemelji, zakaj se hoče preseliti in mogoče to poudari tudi ko prošnjo odda.
In ja, naj poskusi še enkrat.

Veliko sreče!

Lep dan!
Nazaj na vrh
sarah
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008, 2008b 10:28  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 1:10

se strinjam z veroniko. jaz sem ravno včeraj nesla prošnjo v rožno (zelo obširno napisanom, zakaj se hočem preselit, tako da se oni tam sploh ni dalo brat - kar torej priporočam;naj zgleda dosti:)), pa je ga. tamdelujoča bolj ali manj samo ošinila kaj sem napisala in rekla, naj v kratkem pričakujem preselitev. tako, da kolikor sem razbrala iz izkušenj kolegov&sebe je res najbolje, da to sam odneseš tja, ker te prej uslišijo.

sedaj pa še eno malo izven vprašanje. kako pa je z plačilom ko se preseliš? če se jaz recimo preselim okoli 20. - 25. v mesecu, ali moram zdaj plačati 2 najemnini ali kako? ali se plača kaka razlika?

hvala za odgovor in lp.
Nazaj na vrh
sabina1
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008, 2008b 12:35  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Jun 2008 9:43

Živjo sarah! Very Happy

Domski red ( http://www.stud-dom-lj.si/si/domovi/domski-red/red/ ) določa:

Plačilo stroškov bivanja 29. člen

Stanovalci, ki imajo pravico bivanja, plačujejo stroške bivanja po subvencionirani ceni.

Stanarino in druge stroške bivanja plačujejo stanovalci od dneva podpisa nastanitvene pogodbe. Stanovalci so dolžni plačevati stanarino do 20. v mesecu za tekoči mesec. Stanovalec, ki se odloči za plačilo stanarine preko trajnega naloga, je dolžan pri banki izbrati tisti datum direktne bremenitve, ki je enak ali nižji od datuma plačila računa. Tistega, ki ne poravna stanarine do 20. v mesecu, bremenijo zamudne obresti od 23. v mesecu. V kolikor dolga ne poravna do 5. v naslednjem mesecu, Zavod odstopi od nastanitvene pogodbe. Obvestilo o odstopu od nastanitvene pogodbe se pošlje stanovalcu in poroku.

Stanovalec je dolžan plačati stanarino ob vselitvi in izselitvi in sicer:
1. če se vseli do vključno 15. v mesecu, plača stanarino za ves mesec,
2. če se vseli po 15. v mesecu, plača stanarino za polovico meseca,
3. če se vseli v zadnjih 5 dneh v mesecu, plača stanarino za 5 dni,
4. če se izseli do vključno 5. v mesecu, plača stanarino za 5 dni,
5. če se izseli do vključno 15. v mesecu, plača stanarino za pol meseca,
6. če se izseli od 16. do konca meseca plača stanarino za cel mesec.

Če je 5., 15. ali 25. v mesecu dela prost dan, oziroma tisti dan sprejemna pisarna po rednem urniku ne posluje, se za plačilo ob izselitvi ali vselitvi upošteva dejanski datum, ko je stanovalec opravil vselitev ali izselitev v sprejemni pisarni. Če stanovalec trikrat zaporedoma v študijskem letu do 25. v mesecu ne poravna obveznosti do Zavoda, ta odstopi od nastanitvene pogodbe.

V primeru preselitve v sobo ali dom nove kategorije, se stanovalcu ob preselitvi obračuna razlika med stanarinama na način, ki velja za vselitve in je določen v četrtem odstavku tega člena.

Torej, vse je odvisno od datuma izselitve oz. datuma vselitve. V tvojem primeru bo torej obračunana razlika med stanarinama glede na čas bivanja v stari sobi in glede na čas bivanja v novi.

Za več informacij lahko pokličeš v Pisarno za študenstke domove na telefon: 01/ 242-1015 ali 01/ 530-6027.

Lep pozdrav! Wink
Nazaj na vrh
rebellious
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008, 2008b 0:34  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 20:38

Hej hej. Trenutno sem v Topniški, kjer mamo pač zelooo umazano, povsod je polno mravelj in men se bo počas spipalo.. Zadnjič sm bla v FDV domu, ta novem, kar zraven faxa in je res fuuuul lepo not (v primerjavi z mojim), cena je pa ista. Moj je kao 74€ vendar moram plačat še to in to in to in nanese 84€, kokr je pa tam dom.
Zelo rada bi se preselila v ta NOVI dom, torej ta ki je nad faxom oz. zraven, vendar me je ful strah da pridem v tega, kjer s bloki A B C itd, tam je pa itak isto ko tule, nekaj podobnega.
Kako je zdaj s prošnjami? Lahko konkretno napišem ta in ta dom, al lahko samo upam na bolšje? Ker tolk si pa spet ne upam reskirat, da bi še na slabše prišla. Confused
Nazaj na vrh
sandapanda
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008, 2008b 13:49  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Jun 2008 0:00

živjo!

sem poklicala na študentske domove in so mi povedali naslednje:

- preselitve izven rokov so mogoče le v izjemnih primerih, za to morajo obstajati opravičljivi razlogi (bolezen, rad bi šel k fantu/punci/bratu, rad bi šel stran od fanta/punce/brata/sestre itd.) Tu seveda navedeš kam in v katero sobo želiš.

- v primeru preselitvenih rokov (naslednji bodo 15. in 16. dec) pa oddaš prošnjo in ti v pisarni nato povejo v katerem domu je prostor. Povsem sama si torej doma ne moreš izbrati, odločaš se med tistimi ki so prosti.

Upam, da sem ti odgovorila na vprašanje Smile

LP
Nazaj na vrh
rebellious
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008, 2008b 15:45  Odgovori s citatom

Hm, bi bil dovolj tehten razlog, da napišem, da hočm stran od cimre (ker se ful ne štekava!!!) in mogoče tole glede mravelj? Ker nočm pol decembra prit v še hujši dom Shocked ! Sm mislia, da pač napišeš dom, v katerega hočš it, če majo frej sobo, lahko greš, če ne pa ostaneš v svojem, ah.....
Nazaj na vrh
tiš
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008, 2008b 16:18  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Sep 2006 13:29

Glede cimre razumem, ampak glede mravelj... Ti to resno misliš??? Oprosti, ampak mislim, da se ti bo tisti, ki bo bral tvojo prošnjo, smejal (brez zamere). Si pomislila na kakšno čistilno sredstvo proti mravljam? Sicer pa naj te potolažim- če boš želela v dom višjega standarda (Litostroj, Poljanska, FDV), boš verjetno takoj dobila prosto posteljo (vsaj Litostroj & (mogoče) Poljanska), ker si vsak pač ne more privoščit takšnega luksuza in raje nameni kak € več za kakšno čistilno sredstvo, z nemogočimi cimrami pa pač komunicira toliko, kolikor je nujno potrebno- kar se tiče ostalih problemov pa... saj smo ja ljudje in se znamo pogovarjati... Srečno v vsakem primeru! Wink
Nazaj na vrh
rebellious
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008, 2008b 10:57  Odgovori s citatom

Sem posula prav v sobi in jih HVALA BOGU (!!!) ni več, tudi v kopalnici sem po vogalih po tleh in praha še vedno nism pobrisala. Vse sem storila sama, sama sem kupila prašek, nobena še hvala ne reče, nč. In kaj zdaj? Zdaj hodijo po stenah kopalnic, kamor pa praha ne morm posut. In da zdaj jst kupujem neka draga sredstva še za to? No way! Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Subvencionirano bivanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu