Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < podaljšanje subvencije |
|
Objavljeno:
Pon Avg 11, 2008, 2008b 12:29
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Avg 2008 23:36
Kraj: KP
|
|
| V prejšnjem študijskem letu 2007/08 sem imela subvencijo. Zanima me le, če moram oddati obrazec za podaljšanje ali obrazec kot bi prvič zaprosila za subvencijo, saj sem stanovanje zamenjala. Hvala za odgovor. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Avg 12, 2008, 2008b 11:16
|
|
|
nekoč svetovalka, danes ... :)
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 11:30
|
|
Pozdravljena Zalka!
Ker si že prejemala subvencijo, moraš dati prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja, in sicer do 20. avgusta!
Na prošnjo pa napišeš podatke novega najemodajalca.
Preveriti moraš ali je tudi tvoj novi najemodajalec zaprosil za možnost subvencioniranega bivanja.
LP  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Avg 18, 2008, 2008b 21:24
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Jul 2006 12:18
|
|
jaz imam še eno vprašanje? prejšnje leto sem prejemala subvencijo.za naslednje leto pa bi rada dala prošnjo za študenta. če obkrožim za šudenta lahko do nastanitve v študentu prejemam suvencijo za zasebnika al se to izključuje?
hvala za odgovor |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Avg 19, 2008, 2008b 11:03
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Jun 2008 9:43
|
|
Živjo!
Na žalost nisem nikjer v Pravilniku o subvencioniranju zasledila kako je z izključevanjem subvencij pri zasebniku in subvencij v študentskih domovih, vendar predvidevam, da istočasno prejemanje ni mogoče.Če boš torej vložila prošnjo za bivanje v študentskem domu,v vmesnem času ne boš mogla prejemati subvencije za bivanje pri zasebniku.
Sedanja subvencija za zasebnika ti bo prenehala oktobra, torej v istem času, ko bo tvoja prošnja za študentski dom sprejeta.Od takrat naprej naj bi dobivala subvencijo za bivanje v študentskem domu, vendar to ne pomeni, da boš tudi takrat dobila sobo.V vmesnem času od prenehanja subvencije pri zasebniku in vselitvi v študentski dom pa ne moreš dobivati subvencije za bivanje pri zasebniku.
Če imaš še kakšno vprašanje, kar napiši!
Lepo pozdrav!  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Avg 19, 2008, 2008b 14:38
|
|
|
Pridružen/-a: Sob Okt 2007 13:43
|
|
Čav!
Letos sem prejemal subvencijo za bivanje pri zasebniku. Kolebal sem do danes ali bi še naprej prejemal subvencijo ali pa bi raje šel v študenta. No, odloču sm se za študenta in v polo za podaljšanje bivanja napisal, da podaljšujem bivanje v študentu, čeprav letos nisem bival v njem. Kaj sem zajebal in bi moral prošnjo oddati že 11.8????? LP |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Avg 20, 2008, 2008b 11:33
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 11:30
|
|
Pozdravljen!
Za tvoje vprašanje sem se obrnila na Pisarno za študentske domove. Pomembno je, da nisi prekinil pogodbe za subvencionirano bivanje pri zasebniku do 30.7. 2008. V primeru, da si pogodbo prekinil, si žal zamudil rok, ker bi prošnjo moral na novo poslati do 11.8.2008. Če pa je nisi prekinil, roka torej nisi zamudil.
To, da si pomotoma napisal, da podaljšuješ bivanje v študentu, zate ne predstavlja noebenega problema.
LP  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Avg 20, 2008, 2008b 13:22
|
|
|
|
|
pogodbe za subvencioniranje bivanje pri zasebniku nisem prekinil, tak da grem pol letos v študentski dom Hvala za info!
Nazadnje urejal/a adil Čet Okt 02, 2008, 2008b 18:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Sre Okt 01, 2008, 2008b 20:05
|
|
|
|
|
Kdaj lahk pričakujem odločbo al sm sprejet v študenta?Faks se je začel jst pa še vedno nimam svoje ute v žaba mestu  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 02, 2008, 2008b 11:29
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Dec 2007 11:05
|
|
Živjo!
na spletni strani Pisarne za študentske domove je objavljeno:
# Pisarna za študentske domove po 15. 09. 2008 (po tem, ko bodo zbrana vsa dokazila, vključno s potrdilom o vpisu) pošlje študentu odločbo o izpolnjevanju pogojev in doseženem številu točk.
# Po 15. 09. 2008 in po 15. 10. 2008 Pisarna za študentske domove objavi na spletu prednostna seznama za vseljevanje (ločeno po spolu). Tajnost podatkov je zajamčena, študentje prepoznajo svoje podatke po številki odločbe.
# Pridobljena pravica bivanja še ni dejansko pridobitev postelje v študentskem naselju. Glede na proste kapacitete, prejme študent po vrstnem redu s prednostnega seznama obvestilo o napotitvi na vselitev. Študent se je dolžan vseliti v treh dneh od prevzema obvestila, drugače izgubi pravico bivanja.
O tem, če si dobil pravico do bivanja v domu in kateri si na prednostnem seznamu bi torej moral biti obveščen najpozneje do 15.10.
Vendar se ti lahko zgodi, da boš dobil napotitev za vselitev šele po kakšnem mesecu. Zato je mogoče dobro, da si pripraviš plan B, če boš moral še za nekaj časa živeti kje drugje...
LP! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Okt 02, 2008, 2008b 18:07
|
|
|
|
|
Hvala. No, pol bom pa še počakal do 15ga  _________________ Za preganjanje dolgčasa - igrice
barbi igre |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|