Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < študentski dom- oddaljenost, družinski prihodek |
|
Objavljeno:
Sob Nov 08, 2008, 2008b 22:28
|
|
|
Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:15
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, kakšne so možnosti, da študent, ki je od kraja študija oddaljen cca 45 km, dobi posteljo v študentskem domu/dijaškem domu-študentski del. Živim doma pri starših, in ssem prijavljena kot edini vzdrževani član, pa tudi družinski prihodki so dokaj visoki...pa vseeno bi me soba v domu verjetno prišla ceneje, kot stroški prevoza od doma do Ljubljane in nazaj, da časa, ki mi ga vzame vožnja sploh ne omenjam... Ali je možno, da bi v primeru, da bi sobo dobila, kakšnemu študentu, ki je od kraja študija še bolj oddaljen, dejansko zasedla mesto, ki mu pripada? (opazila sem že, da so v domovih tudi povsem prazne sobe)
Se mi sploh splača pošiljati prošnjo?
hvala in lep pozdrav! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Nov 10, 2008, 2008b 14:15
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jan 2008 22:50
|
|
Pozdravljena,
če se boš odločila za pošiljanje prošnje, jo boš lahko poslala šele naslednje leto avgusta, saj so za to leto roki že potekli.
Glede tega, kakšne so možnosti, da sobo dobiš pred koncem študijskega leta , ne vem, saj je vse vezano na število točk, ki si jih lahko izračunaš na podlagi Pravilnika o subvencioniranju bivanja študentov http://www.stud-dom-lj.si/si/razpisi/pravilnik/.
Splošni pogoji, ki jih moraš izpolnjevati so:
12. člen
Študentje morajo izpolnjevati tele splošne pogoje:
1. so državljani Republike Slovenije,
2. imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni študij, ter niso zaposleni ali iskalci zaposlitve,
3. imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot izredni študij najmanj tri dni v tednu, ter niso zaposleni ali iskalci zaposlitve,
4. povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150% povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji v istem obdobju,
5. imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija,
6. niso izključeni iz študentskega doma.
Ali izpolnjuješ te splošne pogoje, si moraš preračunati, kot pa sem že napisala, si nato lahko izračunaš tudi potencialno število točk, s katerimi bi bila uvrščena na prednostno listo.
Na strani: http://www.stud-dom-lj.si/si/pravica-bivanja/prednostna-lista/ ,
si lahko nato ogledaš predvideno dinamiko vseljevanja, ki jo primerjaš s svojimi seštetimi točkami.
Lep dan! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Nov 10, 2008, 2008b 15:17
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Avg 2006 11:36
|
|
če si edini vzdrževani član in sta oba starša zaposlena z visokimi dohodki in glede na kratko razdaljo je zelo majhna verjetnost da dobiš sobo v študentu, ker boš v tem primeru dobila malo točk in ne boš dobila sobe do konca leta, naslednje leto te bodo pa ponovno prehiteli vsi tisti ki so mnogo bolj oddaljeni in imajo majhne prihodke.
Ampak možnost vedno obstaja, poslati prošnjo te pa tudi nič ne stane |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|