Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  Depresiven sem
nekdoze
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008, 2008b 1:24  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 21:45

Pozdrav, že kr dost cajta sm u tem problemu, ki se mi je pojavil tam nekje blizu 14ga leta. Sedaj sem star 16.

Depresiven sem, izgubu sm samozaupanje, ki sem učasih ga mev, nimam volje do ničesar, vedno sem manj energetičen, obremenjujem se za vsako mnenje drugih, pogubo upanja mam, večino cajta sploh nism skoncentriran in mam motnje sproščenosti, nemorm se sprostit, nimam več veselja do tistga kar sem imel včasih, teško se uklučim v družbo, pojavlajo se mi misli o samomoru ter želje do smrti, sem boječ in sramežljiv preveč, drugim sem ljubosumen brez razloga, nimam poguma do ničesar. Kaj naj nardim? Vedno bolj sem tak, vsakdan je slabši! Sploh nevem kako naj si pomagam pri tem... Ne znam niti začet s soočenjem problema!!! :S OBUPNO JE TKO! kaj naj sploh KAJ! Lepo prosim za nasvet!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Klara22
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008, 2008b 12:15  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 10:48

Čim prej pojdi k psihiatru. Meni se je dogajalo isto kot tebi, začelo pa se je okrog 12./13. leta. Na žalost nisem šla takoj k zdravniku, kar je bila napaka, ki me je skoraj stala življenja. Tako sem se sovražila, da mi je bilo muka dihati ... končalo se je tako, da sem se skoraj izstradala do smrti, še malo kasneje pa so me zaradi poskusa samomora in samopoškodb sprejeli (zaprli) v psihiatrično bolnišnico. Šele pri 20. letih sem začela prejemati ustrezno psihoterapijo v kombinaciji z antidepresivi in pomirjevali (po potrebi). Zelo pomembno je tudi, da raziščeš vzroke svojega počutja; pri tem ti bo pomagal terapevt/psihiater. Samo tako se boš lahko z njimi spopadel in jih odpravil.
Tako da ... nikar ne ponavljaj moje napake in ne odlašaj. Pomoč je vedno na voljo in ni treba, da trpiš. Za psihiatra ne rabiš napotnice, lahko povprašaš os. zdravnika, če pozna kakega v tvoji bližini ali pa se prijavi na pogovor k terapevtu v svojem zdr. domu. Drži se.
Nazaj na vrh
mojca p
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2008, 2008b 13:43  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 15:07

Pozdravljen!

Simptomi, ki jih opisuješ, kažejo na depresijo. Kot je rekla Klara22, čimprej pojdi k zdravniku ali psihiatru. Tvoj osebni zdravnik ti lahko napiše napotnico za psihiatra ali pa greš direktno do psihiatrične ambulante.
Spodaj prilagam seznam psihiatrov, ki delajo na koncesijo v Ljubljani. Pokliči in povej, kaj se s teboj dogaja in te bodo naročili na pregled.

Če imaš še kakšna vprašanja, kar vprašaj.

Vesela bom tudi, če mi sporočiš, kako je šlo, oziroma če si dobil datum za pregled!

Oglej si tudi forum http://www.nebojse.si/Forum/.

Lep pozdrav,

Mojca

mag. Blinc Pesek Marjeta, dr. med. spec.psih.
Psihiatrična ordinacija Rudnik
Rudnik II/4
1000 Ljubljana
Tel. številka: 01/ 428 84 06

Hrovatič Klelija
Zasebna zdravnica - spec. psihiater
Slomškova ulca 35
1000 LJUBLJANA
Tel. številka: (01) 430 45 00

Jelen - Sobočan Breda, dr.med., spec. psih.
Slomškova ulica 23
1000 LJUBLJANA
Tel. številka: (01) 431 73 01

dr. sc. Lovšin Borislava, dr. med., spec. psih.
Ažbetova ulica 4
1000 LJUBLJANA
Tel. številka: (01) 251 31 06

Podkrajšek Lucijan, dr. med., spec. psih.
Peričeva ulica 21
1000 LJUBLJANA
Tel. številka: (01) 436 31 08

Reljič Prinčič Anja Marija
Zasebna zdravnica - spec. psihiater
Slomškova ulica 35
1000 LJUBLJANA

Sotošek Silvija, dr. med., spec. psih.
Slomškova ulica 23
1000 LJUBLJANA
Tel. številka: (01) 431 80 84

prim. Žagar Dušan, dr. med., spec. psih.
Slomškova ulica 35
1000 LJUBLJANA

Zasebna psihiatrična ordinacija
Ahlin Rotar Dragomira, dr. med., spec. psih.
Dunajska 198
1000 LJUBLJANA
Nazaj na vrh
nekdoze
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2008, 2008b 14:43  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 21:45

pojavlajo se mi same negativne misli, kadr sm u druzbi pa gre use narobe in se vedno konca s tem, da ispadem antipaticen,

obnasam se kot 10 letnik in tut tko se drzim,
misli mam take: bod mirn v druzbi in ne bit zivcn, in se mi pojavjo misli: in kaj zdej, kaj pol? mirn si in nisi zivcn in nc od tega, nevidm nobene poti vn, OBUP!
kaj nardiiiiiittttttt
Nazaj na vrh
mojca p
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 06, 2008, 2008b 12:28  Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Okt 2007 15:07

Živjo!

Kako pa izgleda to obnašanje? Lahko malo opišeš? Po čem sklepaš, da je kot obnašanje 10-letnika?
To, kar se ti dogaja, strokovno imenujemo socialna anksioznost. Te misli se sprožijo, ko si med ljudmi ali pred/med nastopanjem, izvirajo pa iz negativnih predpostavk o samem sebi (npr. ne marajo me, sem čuden, dolgočasen).

Eden izmed načinov reševanja tega problema je: da spremenimo mišljenje o sebi, da se preizkušamo v socialnih interakcijah (dobivamo izkušnje) ter da se učimo socialnih veščin, na primer: da se naučimo sprejeti kritiko, naučiti se načeti pogovor, argumentirati, izraziti zahteve in želje...

Če misliš, da si antipatičen, najprej vedi, da se tebi zdi to veliko huje, kot dejansko izgleda. Namesto, da razmišljaš o sebi na tak način, preusmeri pozornost na ljudi okrog sebe, kaj jih vprašaj.

Pa še to, take strahove in misli tekom življenja v blažji ali hujši obliki doživi od 2 do 12 % ljudi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Potrebujem nasvet...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu