Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < Se še splača nadeljevat?:S |
|
Objavljeno:
Pet Nov 28, 2008, 2008b 8:13
|
|
|
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 8:08
|
|
hej.
Imam sledeči problem. Obiskujem tehnični faks, ampak sem zadnja dva tedna in pol zaradi nekaterih težav izpustil predavanja in se bojim da sem preveč zaostal za snovjo in mi na koncu ne bo uspelo izdelati letnika. Vaje sem sicer oddajal preko interneta, ampak vseeno nevem če ima smisel nadeljevat, ne bi pa rad za celo leto zapravil denar pa potem ne bi naredil letnika. V teh dveh tednih sem izpustil tudi 3 kolokvije, tako da jih sedaj moram delati z rednimi izpiti. Kaj naj naredim? |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pet Nov 28, 2008, 2008b 17:41
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2007 15:07
|
|
Pozdravljen!
Tudi jaz mislim, da se splača nadaljevat. Ne vem, zakaj imaš pomisleke glede tega. Morda se ti je prvič zgodilo kaj takega. Sicer si izpustil 3 kolokvije, a gotovo je še veliko možnosti, da jih narediš z izpiti ter nadoknadiš zamujeno snov. Včasih se obrne tako: ko jih najmanj potrebujemo, pridejo problemi. Verjamem, da se ti je porušil plan, a saj ga lahko prestrukturiraš. Recimo, ko si oblikuješ plan za opravljanje izpitov, daš prednost tistim, ki so pogoj za vpis v višji letnik ali je za katere je na voljo le malo izpitnih rokov. V plan moraš torej vključiti tudi tista izpita, ki ju sedaj nisi mogel narediti s kolokviji. Ključno je, da zmoremo biti fleksibilni in se prilagodimo novi situaciji. Pa da ne gledamo na neko prepreko kot dokončno ter nepremagljivo, ampak poskušamo najti nove poti za dosego cilja.
Toliko da boš vedel: Če ti od pogojev za vpis v višji letnik manjka le en izpit, vložiš prošnjo za vpis in navedeš objektivne razloge, ki so ti onemogočali opravljanje izpitnih obveznosti (npr. bolezen v družini, tvoja bolezen, socialni problemi, itd.). Seveda je odvisno od fakultete, kako so strogi pri reševanu prošenj in katere obveznosti spregledajo in katerih ne, npr. ponekod ti spregledajo vaje in izpit, drugod vaj ne. Glede tega se pozanimaj na svoji fakulteti. Sicer pa je za to še prezgodaj. Ta tematika je bolj aktualna ob koncu študijskega leta.
Življenje je pestro, tudi študentom se zgodi, da kak rok ali dva zamudijo, pa z nekaj truda še vseeno naredijo letnik. Gotovo nisi edini.
Želim ti veliko uspeha! |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|