Kazalo po Študentska svetovalnica forumu
Pomoč pogostih vprašanj  Išči  Seznam članov  Skupine uporabnikov  Tvoj profil  Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava   Registriraj se

Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.

Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.

Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice

Avtor Sporočilo
<  PRENEHANJE BREZPLAČNE PRAVNE POMOČI NA PIC

Ali vam je obvestilo koristilo?
Da
50%
 50%  [ 1 ]
Ne
50%
 50%  [ 1 ]
Skupaj glasov : 2

dimitrijd
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010, 2010b 13:27  Odgovori s citatom
vodja Študentske hiše


Pridružen/-a: Pon Maj 2009 9:21
Prispevkov: 387
Kraj: Ljubljana

Prenehanje koncesije za brezplačno pravno pomoč na Pravno-informacijskem centru

Obveščamo vas, da s feburarjem 2010 Pravno-informacijski center (www.pic.si) ne nudi več brezplačne pravne pomoči.

Za brezplačno pravno pomoč lahko ob enakih pogojih kot do sedaj še vedno zaprosite na svojem okrožnem sodišču (okrožnih sodišč v Sloveniji je 11, in sicer v Celju, Kopru, Novi Gorici, Kranju, Krškem, Ljubljani, Novem mestu, Mariboru, Murski soboti, Slovenj Gradcu in na Ptuju).

Za brezplačno pravno pomoč vložite s prošnjo za dodelitev brezplačne pravne pomoči na okrožnem sodišču, pristojnem za prosilca, glede na naslov stalnega bivališča in sicer pisno na obrazcu. Obrazec se dobi pri strokovih službah za brezplačno pravno pomoč in v knjigarnah ali na povezavi: http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=1225.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani, se lahko upravičenci dogovorite za brezplačno pravno pomoč na telefonski številki 01/ 230-8940, in sicer:

Ponedeljek: 09:00 – 12:00
Sreda: 09:00 – 12:00 in 14:00 – 16:30
Petek: 09:00 – 12:00

Splošni pogoji so:
- državljani Republike Slovenije, ki v Republiki Sloveniji stalno prebivajo:
- tujci z dovoljenjem za stalno ali začasno prebivanje v Republiki Sloveniji in osebe brez državljanstva, ki zakonito prebivajo v Republiki Sloveniji;
- drugi tujci pod pogojem vzajemnosti ali pod pogoji in v primerih, določenih z mednarodnimi pogodbami, ki obvezujejo Republiko Slovenijo;
- nevladne organizacije in združenja, ki delujejo nepridobitno in v javnem interesu ter so vpisane v ustrezen register v skladu z veljavno zakonodajo, v sporih v zvezi z opravljanjem dejavnosti v javnem interesu oziroma z namenom, zaradi katerega so ustanovljene;
- druge osebe, za katere zakon ali mednarodna pogodba, ki obvezuje Republiko Slovenijo, določa, da so upravičenci do brezplačne pravne pomoči

Do brezplačne pravne pomoči je upravičena oseba, ki glede na svoj finančni položaj in glede na finančni položaj svoje družine brez škode za svoje socialno stanje in socialno stanje svoje družine ne bi zmogla stroškov sodnega postopka oziroma stroškov nudenja pravne pomoči.

Finančni položaj prosilca se ugotavlja glede na njegove dohodke in prejemke in dohodke ter prejemke njegove družine, ter glede na premoženje, ki ga ima prosilec in njegova družina.

Finančni položaj prosilca se v postopku dodelitve brezplačne pravne pomoči ne ugotavlja, če prosilec na podlagi odločbe pristojnega organa prejema denarno socialno pomoč po določbah zakona, ki ureja socialno varstvene dajatve (izredna brezplačna pravna pomoč).

Šteje se, da je socialno stanje prosilca in njegove družine zaradi stroškov sodnega postopka oziroma stroškov nudenja pravne pomoči ogroženo, če mesečni dohodek prosilca (lastni dohodek) oziroma mesečni povprečni dohodek na člana družine (lastni dohodek družine) ne presega 2-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka, določenega z zakonom, ki ureja socialnovarstvene storitve (v nadaljnjem besedilu: minimalni dohodek).

Lep pozdrav,
Dimitrij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Stran 1 od 1
Kazalo po Študentska svetovalnica forumu -> Delo preko študentskega servisa, druge oblike dela

Objavi novo temo   Odgovori na to temo


 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB