Uporabnike obveščamo, da smo se preselili na nov forum.
Na novem forumu je potrebno ponovno opraviti registracijo.
Postavljanje vprašanj na starem forumu ni več omogočeno. Če na vaše vprašanje še nismo odgovorili nam ga prosimo ponovno zastavite na novem forumu.
Hvala za razumevanje.
Ekipa Študentske svetovalnice
| Avtor |
Sporočilo |
| < vprašanje o dohodnini |
|
Objavljeno:
Sre Jan 05, 2011, 2011b 15:38
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jan 2011 15:25
|
|
Pozdravljeni!
v lanskem letu 2010, sem preko študentskega servisa dobil na svoj račun nakazanih 4500€. Opazil sem, da s splošno olajšavo, ki mi pripada menda prekoračim dovoljeni znesek, za katerega lahko delaš preko študenta.
Zanima me, če se pri oddaji dohodninske napovedi za leto 2010 (če je ni bilo potrebno že oddat ) lahko kako navede, da nisem bil celo leto vzdrževan družinski član? s tem se menda maksimalen dovoljeni znesek za delo preko študenta poveča...
V letu 2011 pa že sedaj vem (imam pogodbo po kateri dobivam mesečno denarno nakazilo), da bom zaslužil 11450€, dogovorjeno sem imel da dobim vse nakazano preko študentske napotnice.
Ali bo v kolikor me starši ne uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana znesek vseeno previsok?
Če ja me zanima tudi za koliko, namreč imam tudi možnost, da nekaj dela opravi sestra in tako ona zasluži del moje vsote.
Upam, da mi je uspelo dokaj jasno razložiti. Namreč v te stvari se kar malo slabo spoznam.
lp
 |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Jan 06, 2011, 2011b 12:55
|
|
|
pravno svetovanje
Pridružen/-a: Sre Apr 2009 11:16
|
|
Stimy, lepo pozdravljen!
Pravica do posebne osebne olajšave, imenovane tudi študentske olajšave pripada vsem, ki imajo status študenta in sicer 6 let za dodiplomski študij po vpisu, če so se na študijski program vpisali pred dopolnjenim 26. letom. Ta študentska (posebna osebna olajšava) znaša za leto 2010 3.100,17eur.
Če te starši uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana celo leto, se za leto 2010 tvoja dohodnina izračuna tako:
Ob predpostavki, da so vsi tvoji dohodki v letu 2010 znašali 4500eur.
4500eur =bruto I
-10% normiranih stroškov
=4050eur=bruto II
-3.100,17eur=posebna osebna olajšava
=949,83=davčna osnova
949,83 x 16% davčne stopnje(za letne dohodke, ki niso presegli 7.410,42eur) = 151,97eur
Tako boš moral plačati 151,97 eur dohodnine, v kolikr nisi že sproti odvajal akontacije dohodnine.
Če bi se tvoji starši strinjali, pa lahko skupaj usklajeno, vendar fizično vsak posebej s svojim ugovorom za odmero dohodnine deklarirate, da te starši niso uveljavljali kot vzdrževanega družinskega člana 2 meseca. To potem pomeni, da tebi pripada poleg posebne osebne olajšave še 2/12 splošne olajšave, ki zate znaša 6.120,00eur, ker nisi imel dohodkov več kot 10.200,00eur. Dve dvanjastine od 6.120,00eur znašata 1.020,00eur. Tako bi potem tvoj izračun izgledal tako.
4050-3.100,17-1.020,00= -70,17
To pa pomeni, da nisi presegel svojih olajšav in ti ni treba plačati davka.
Seveda te moram opozoriti, da s tem tvoji starši izgubijo 2/12 olajšave za vzdrževanega družinskega člana, ki jo prejemajo zate. (znaša okoli 2.200eur, odvisno od tega, kateri otrok si po vrsti)
Za naslednje leto pa je stvar podobna. Če te tvoji starši v celem letu ne bodo uveljavljali kot vzdrževanega družinskega člana, ti pripadata posebna osebna olajšava, ki se bo za leto 2011 spremenila na 3.143,57eur in splošna olajšava (ki varira glede na višino tvojega letnega dohodka). Seveda pa potem tvoji starši izgubijo pravico do olajšave za vzdrževanega družinskega člana.Tukaj ti prilagam link, kjer si lahko nove podatke za leto 2011 natančno pogledaš.
Moraš pa vedeti, da če se s starši ne boš mogel uskladiti ali te bodo uveljavljali kot vzdrževanega družinskega člana, imajo oni prednost in v primeru neusklajenosti se upošteva njihova izbira.
Upam, da sem ti s svojim odgovorom pomagal, če pa boš imel še kakšno vprašanje, pa kar pogumno. Edino, kar te moram opozoriti je še to, da ti moji izračuni temeljijo na podatkih, ki si mi jih dal in se seveda lahko bistveno spremenijo ob vsakršni spremembi tvojih dohodkov.
Lepo bodi in vse najboljše v novem letu,
Pravni svetovalec Jakob |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Jan 18, 2011, 2011b 10:28
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jan 2011 7:24
|
|
Vprašanje v zvezi z dohodnino:
če ne izpoljnjujem pogojev za informativni izračun, pa bi ga vseeno želel dobiti, ga je mogoče dobiti, če izpolnim vlogo za za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2010 ? obstaja kakšen zahtevek za informativni izračun? vloga? karkoli?
bi bilo zaradi tega mogoče dobiti informativni izračun?
Kaj pa, če hočem sam vložiti napoved (dohodninsko odločbo potrebuje zaradi nekih administrativnih zadev...) ? Je mogoče, da dobim odgovor oz. odločbo pred avgustom?
Zelo lepo prosim za čim bolj natančnen odgovor!
Najlepša hvala za hiter odgovor!  _________________ Be fine! It 'll be better!  |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Jan 24, 2011, 2011b 10:27
|
|
|
nekoč svetovalka, danes ... :)
Pridružen/-a: Tor Jun 2008 9:43
|
|
Živjo!
Davčni organ bo informativni izračun dohodnine sestavil na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga davčna uprava na podlagi uradnih evidenc in podatkov o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki jih bodo davčni upravi do 31. januarja 2011 posredovali izplačevalci.
Zavezanci morajo sami oddati vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu za leto 2010. Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane vložijo zavezanci, ki med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali pa želijo te podatke spremeniti.
Zavezance pozivamo, da vlogo oddajo najpozneje do 7.2.2011, saj vlog, ki bodo oddane pozneje, davčni organ pri sestavi informativnega izračuna za leto 2010 ne bo mogel upoštevati. Obrazec vloge je na voljo na vseh davčnih uradih in njihovih izpostavah ter na spletni strani DURS, od konca decembra dalje pa ga bo mogoče oddati tudi preko sistema e-Davki.
Zavezanci naj podatke o vzdrževanih družinskih članih izpolnijo pravilno in celovito. V primeru, da bodo vpisani podatki o vzdrževanem družinskem članu oziroma njegovi davčni številki netočni oziroma nepopolni, se pri informativnem izračunu ne bodo upoštevali.
SVetujem ti, da si o tem prebereš še na: http://www.svetovalnica.com/napoved-za-odmero
Vlogo in navodila za izpolnjevanje najdeš na http://www.uradni-list.si/files/RS_-2010-103-05309-OB~P001-0000.PDF
Na vsa pogosta vprašanja so odgovorili že na DURS-u: http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/davcne_olajsave/posebne_davcne_olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane/vprasanja_in_odgovori_v_zvezi_z_vlogo_za_uveljavljanje_posebne_olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane_pri_informativnem_izracunu_dohodnine_za_leto_2010/
Lep pozdrav! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Jan 24, 2011, 2011b 16:16
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Jan 2011 15:25
|
|
Hvala za odgovor!
za leto 2011 mi sedaj stvari še vedno niso najbolj jasne. prihodkov bo 12000, doma sem se dogovoril, da me ne uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana.
Zanima me, v kolikor presežem letne dohodke v višini 7.410,42eur (kar jih, če se ne motim tudi bom), kako me obdavčijo po tem? Ne vem kako točno se naj sedaj dogovorim koliko na leto mi nakažejo, da se mi ne dvigne davčna stopnja?!?
Slišal sem tudi nekaj o tem, da lahko znesek, ki ga bodo obdavčili zmanjšam s tem, da uveljavaljam potne stroške? Doma sem namreč cca 80km od društva, ki mi plačuje in prevoz prinese mesečno kar velik strošek. Na delovno mesto, pa hodim takorekoč vsak dan in večkrat tudi med vikendom. Kako je potem s tem v primeru, da se vozim s prijateljem? Se morajo moji potni stroški ujemati s številom kilometrov mojega avtomobila?
Ja vem, poln sem vprašanj, ampak se opravičujem - zaenkrat mi res ni jasno popolnoma nič |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Jan 25, 2011, 2011b 12:03
|
|
|
nekoč svetovalka, danes ... :)
Pridružen/-a: Tor Jun 2008 9:43
|
|
Živjo!
V kolikor boš imel letnik prihodkov 12.000€, bo situacija za leto 2011 naslednja:
Na voljo boš imel splošno olajšavo v višini 3.143,57€.
V kolikor boš zaslužil nad 10.342,80 evrov do 11.965,20 evrov boš na splošno olajšavo prejel še dodatnih 1.062,17- torej vse skupaj 4,205,747€. Če boš znesek 11.965,20€ presegel boš imel na voljo le osnovno splošno olajšavo.
Do 7.634,40€ boš bil v 16% razredu, kar pomeni, da se ti dohodek, potem ko že odštreješ 10% normiranih stroškov in olajšave, pomnoži z 0,16 in dobiš znesek dohodnine.
Presežek nad tem zneskom pa do 15.268,77€ spada v 27% dohodninski razred. Presežek se bo torej pomnožil 0,27.
Ne vem kako se boš dogovoril, da ti bodo nakazovali, da ne boš padel v višjo davčno stopnjo. Dejstvo je, da se davčnim obveznostim ne boš mogel izogniti.
Da, možno je uveljavljati dejanske stroške. Zakonodaja za izračun davčne osnove za dohodke iz drugega pogodbenega razmerja (med katere sodi tudi študentsko delo) omogoča poleg 10% normiranih stroškov uveljavljanje dejanskih stroškov prevoza in nočitve, na podlagi dokazil (Z-Doh2, člen 41/4 in 44/2).
Gre za povračila stroškov v zvezi z delom, kot so:
- prehrana med delom, stroški prevoza na delo in z dela in
- terenski dodatek,
- nadomestilo za ločeno življenje (pod pogoji in do višine, ki so določi vlada).
Sem pa spadajo tudi povračila stroškov v zvezi s službenimi potovanji, kot so:
- dnevnica,
- povračilo stroškov prevoza vključno s povračilom stroškov za uporabo delojemalčevega osebnega vozila za službene namene (kilometrina),
- povračilo stroškov za prenočišče.
Zato si priskrbite račune ter jih skrbno spravljajte, saj boš lahko z njihovo predložitvijo zmanjšali davčno osnovo. Res pa je, da bolj malo dejanskih stroškov na DURSu upravičijo in da so normirani stroški v višini 10% na koncu zelo radodarni...
Kako strogi so pri uveljavljanju kilometrine boš moral vprašati na DURSu in sicer pokliči na številko, ki je namenjena odmeri za fizične osebe: http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi/davcni_uradi_in_uradne_ure/davcni_urad_ljubljana/
Lep pozdrav! |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Feb 22, 2011, 2011b 7:37
|
|
|
Pridružen/-a: Tor Feb 2011 7:32
Kraj: Celje
|
|
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem rahlo zmeden glede plačila dohodnine letos. Preko študentske napotnice sem zaslužil 9.599,13 eur. Poleg tega prejemam še pokojnino po očetu, kar letno znese 1.933,00 eur. V kateri razred tukaj padem?
Glede na to, da je možno uveljavlati potne stroške. Kjer delam, mi potne stroške nakazujejo na napotnico (posebej napotnica vsak mesec), ali lahko to uveljavljam kot potne stroške ali potrebujem še kaka druga dokazila? |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Mar 03, 2011, 2011b 10:45
|
|
|
nekoč svetovalec , danes ... :)
Pridružen/-a: Tor Nov 2010 9:43
|
|
Shalej, lep pozdrav!
Sklepam, da te starši ne uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana. Svoj izračun bom tudi naredil tako, da bom domneval, da te ne. V kolikor te, je seveda stvar drugačna.
Torej, če želiva izračunati tvojo davčno obveznost, moram predpostaviti, da so podatki, ki si mi jih dal za leto 2010 pravilni in da so to VSI tvoji letni dohodki v celoti. Za vsakršno spremembno se celoten izračun lahko bistveno spremeni.
Če imaš status študenta in delaš preko študentskega servisa, ti pripade posebna osebna olajšava, prav tako pa ti pripade tudi splošna olajšava, če te starši ne uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana. Ti dve olajšavi se seštejeta. Posebna osebna olajšava je fiksna, splošna olajšava pa višinsko variira glede na celoten znesek oziroma dohodke, ki jih imaš.
Prav tako se ti od dela prek napotnice avtomatično prizna 10% normiranih stroškov, od družinske pokojnine pa se odšteje 13,5%. Vse to in tudi na kakšen način se to odšteje, je razvidno iz računa spodaj.
In pravna podlaga, Zakon o dohodnini določa:
40. člen
(pokojnina)
(1) Pokojnina je dohodek, prejet na podlagi obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja, obveznega dodatnega pokojninskega in invalidskega zavarovanja in prostovoljnega dodatnega pokojninskega in invalidskega zavarovanja v skladu z Zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Zakonom o prvem pokojninskem skladu Republike Slovenije in preoblikovanju pooblaščenih investicijskih družb in vključuje tudi državno pokojnino, odpravnino in oskrbnino vdovi ali vdovcu, letni dodatek in pokojnino v obliki mesečne pokojninske rente.
(2) Za pokojnino se štejejo tudi pokojnine, prejete na podlagi drugih posebnih predpisov, kot so zlasti pokojnine po predpisih o pokojninskem in invalidskem zavarovanju bivših vojaških zavarovancev, pokojnine po predpisih o starostnem zavarovanju kmetov, dodatki k tujim pokojninam in akontacije tujih pokojnin po predpisih o zagotavljanju socialne varnosti.
(3) Pri presoji, ali je dohodek iz prvega odstavka tega člena, ki je prejet iz tujine, pokojnina, se za namene tega zakona smiselno uporabljajo predpisi, ki urejajo pokojninsko in invalidsko zavarovanje v Sloveniji.
(4) Kot pokojnina se šteje tudi renta iz ukrepa zgodnjega upokojevanja kmetov v skladu s predpisi o kmetijstvu.
37. člen
(dohodek iz delovnega razmerja)
(2) Za dohodek iz delovnega razmerja se štejejo tudi:
8. pokojnine, nadomestila in drugi dohodki iz naslova (obveznega, obveznega dodatnega in prostovoljnega dodatnega) pokojninskega in invalidskega zavarovanja, razen izplačila odkupne vrednosti v skladu z Zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Zakonom o prvem pokojninskem skladu Republike Slovenije in preoblikovanju pooblaščenih investicijskih družb.
Izračun:
9.599,13
+1.933,00
=11.532,13 –katera olajšava? (ker je dohodek med 10.200 in 11.800eur, pride splošna olajšava 4.147,67 + posebna osebna 3.100,17)
Od dela preko servisa se potem odštejejo še 10% normiranih stroškov; torej 9.599,13-10%= 8.639,22
8.639,22
+1.933,00
=10.572,22
-3.100,17 posebne osebne olajšave
-4.147,67 splošne olajšave
=3.324,38 davčne osnove
Ker je le ta nižja od 7.528,99, se ti šteje 16% dohodninski razred, = 531,9 davčne obveznosti
Ker pa se ti od družinske dohodnine odšteje še 13,5% po 3. odstavku 112. člena Zakona o dohodnini,
To znaša:
531,9
-260,95 (1.933,00 * 0,135)
=270,95Eur
Torej, v primeru, da so vsi podatki, ki si mi jih dal pravi in da ne obstajajo še drugi prejemki ter da te starši ne uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana, je tvoja davčna obveznost 270,95eur.
V kolikor starši te uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana, ti ne pripada splošna olajšava.
Sedaj pa še kar se tiče stroškov. Stroške lahko uveljavljaš in sicer tako, da ko boš dobil informativni izračun DURSa, podaš nanj ugovor na informativni izračun, kateremu priložiš dokument, v katerem ti delodajalec napiše kdaj in koliko kilometrov si naredil in ostale stroške, za katere si bil upravičen ter ti to z žigom potrdi. Davčni urad sicer zelo nerad zmanjšuje davčno osnovo zaradi teh stroškov, vendar če priložiš take dokaze, kjer ti jih delodajalec potrdi, jih morajo upoštevati.
Za to ne potrebuješ nobenega formalnega obrazca.
Pravna podlaga, po kakšni ceni se obračunavajo kilometri je predpisana, ter se jo moraš držati.
To ureja:
Uredba o višini povračil stroškov v zvezi z delom
2. člen
(prehrana med delom)
(1) Povračilo stroškov za prehrano med delom se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, za vsak dan, ko je delojemalec na delu prisoten štiri ure ali več, do višine 5,54 eura. (2) Če je delojemalec na delu prisoten deset ur ali več, se za ta dan, poleg povračila stroškov za prehrano med delom v skladu s prejšnjim odstavkom, v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva povračilo stroškov za prehrano med delom, do višine 0,69 eura za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu.
Stran 2 od 7
(3) Pod pogoji in do višin iz prvega in drugega odstavka tega člena se prizna strošek prehrane med delom delojemalcu, ki dosega dohodek iz delovnega razmerja iz tujine.
3. člen
(prevoz na delo in z dela)
Upam, da sem ti odgovoril na tvoje vprašanje, če pa še česa ne razumeš oziroma sem šel prehitro in ti kakšne stvari nisem uspel dobro razložiti, pa le še vprašaj.
Lepo te pozdravljam,
Jakob Gašperin _________________ Odgovori so napisani glede na posredovane podatke in so informativne narave.
Svetovanje na podlagi projekta Aktivendrzavljan.si, v okviru dejavnosti za povečanje aktivnega državljanstva mladih, ki se financira iz Evropskega socialnega sklada. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Mar 07, 2011, 2011b 14:49
|
|
|
|
|
Najlepša hvala za odgovor!
Doma me uveljavljajo kot nevzdrževanega družinskega člana, tako da bi tole kar moglo držati. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Apr 04, 2011, 2011b 16:26
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:28
|
|
Pozdravljeni!
Enkrat ste mi že pomagali in se spet obračam na vas. Danes sem prvič dobila izračun dohodnine in imam nekaj vprašanj.
V tabeli mi piše, da sem v letu 2010 zaslužila 3.565€ in da imam olajšave 3.100€, osnova pa znaša 108€. In kolikor razumem je potrebno plačati 16% od osnove, to je okoli 17€ v mojem primeru. Spodaj v obrazložitvi pa je napisano "zavezancu je bila od davčne osnove 0€ odmerjena dohodnina po stopnji 16% in znaša 0€."
In sedaj ne vem ali bom mogla plačati ali ne. In še nekaj, a če se nič ne pritožimo v 15 dneh dobimo na dom položnico?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Tina |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Apr 05, 2011, 2011b 13:21
|
|
|
Pridružen/-a: Pon Okt 2006 11:49
|
|
Pozdravljeni!
Hm, zelo čudno... A bi te lahko prosil, da nam to odločbo npr. skeniraš in nam jo pošlješ na e-mail, ali pa nam jo prineseš osebno?
Namreč v tem primeru bi lažje ugotovili, zakaj so napisali, da dohodnina znaša 0€.
Poleg tega bi te prosil še, da preveriš, ali so ti v letu 2010 odtegnili kaj akontacije dohodnine?
No, to je zaenkrat to!:) Se slišimo, ko nam odgovoriš:) |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Čet Apr 07, 2011, 2011b 10:39
|
|
|
|
|
Lep pozdrav!
Še dopolnitev kolega.
Mislim, da je ali napaka, ali pa nam nisi povedala vsega in si ali že plačevala kakšno akontacijo med letom ali pa nisi uveljavljana kot vzdrževani družinski član.
Vsekakor nam pošlji odločbo. Položnica pa bi morala biti že zraven, priložena odločbi. Prav tako se v ugovoru na informativni izračun pritožujemo zoper nepravilno ugotovljene dohodke in ne pravilnost izračuna.
Tako da nas res zanima tvoja odločba.
Skeniraj jo in pošlji na pravna@svetovalnica.com
Lep pozdrav,
Jakob _________________ Odgovori so napisani glede na posredovane podatke in so informativne narave.
Svetovanje na podlagi projekta Aktivendrzavljan.si, v okviru dejavnosti za povečanje aktivnega državljanstva mladih, ki se financira iz Evropskega socialnega sklada. |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Apr 11, 2011, 2011b 16:01
|
|
|
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:28
|
|
Živjo!
Hvala za tako hiter odgovor, mene je pa čas kar malo povozil.
Sem pa poslala skeniran izračun in ostale podatke na vaš mail.
Lep pozdrav |
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Pon Apr 11, 2011, 2011b 16:08
|
|
|
|
|
Živjo!
Sem ti odgovoril na mail.
Če pa je še kaj, pa nas le še kontaktiraj.
Lep dan,
Jakob _________________ Odgovori so napisani glede na posredovane podatke in so informativne narave.
|
|
|
 |
|
Objavljeno:
Tor Apr 12, 2011, 2011b 6:32
|
|
|
|
|
Pozdravljeni še enkrat!
Nekaj postov višje ste mi izračunali dohodnino. Sedaj pa ko sem dobil domov izračun je le ta večji! Čeprav sta upoštevana oba podatka zaslužka enaka kot sem vam zgoraj navedel.
Tako mi dohodnina znaša 394,43 eur (pri podatkih ki sem jih navedel pri zgornjem postu je nekaj centov odstopanja). Razlika mi pride, ko mi odštejejo dohodnino v 13,5% odmerjene pokojnine (ki znaša samo 137,79 eur).
Ali je napaka pri vas ali pri izračunu ki sem ga dobil? |
|
|
|
 |
|
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|