Delavnice in izobraževanja

Na Zavodu Študentska svetovalnica poleg individualne obravnave in individualnega svetovanja, mladim nudimo tudi izobraževalna predavanja in delavnice.

Delavnica  poteka enkrat mesečno, obravnavamo pa teme kot so študij, bivanje, štipendije, dohodnina, študentske družine, študentsko delo, delovna razmerja, samostojno podjetništvo, denarna pomoč, psihološka pomoč, iskanje zaposlitve, spoprijemanje s stresom, študij in praktično izobraževanje v tujini, in tako dalje.

Namen pravnih delavnic je opolnomočenje študentov z uporabnimi znanji s področja prava, ki jim bodo pomagala tako v času študija, kot tudi pri iskanju zaposlitve in sami zaposlitvi. Namen delavnic s področja socialnega varstva in študija v tujini pa je opolnomočenje študentov z znanji, ki jim bodo pomagala pri osebnostnem in profesionalnem razvoju, ter pri končanju študija in samozavestnem prehodu v zaposlitev.


Naslednje delavnice

11.03.2020

Predavanje: LEPO JE BITI ŠTUDENT

Se letos prvič vpisuješ na študij? Si po prvem semestru študija ugotovil, da to ni to? Razmišljaš, da bi se prepisal? Kakšne sploh so tvoje pravice??

05.04.2023

Brezplačno predavanje - ŠTUDENTSKE DRUŽINE

Kateri socialni prejemki mi pripadajo, v primeru da sem študent in imam otroka? Kako je s štipendijo in statusom študenta?..