Študij v tujini

Če se odločate, ali bi šli študirati v tujino, naj vas ne bo strah in vzemite si dovolj časa za pripravo. Vsaj 1 leto prej začnite zbirati vse potrebne informacije. Če še niste prepričani kam bi želeli iti si lahko postavite nekaj kriterijev:

  • Jezik. Pomembno je katere jezike govorite dovolj dobro. Če znate le angleško si poiščite program  angleščini, ki pa ni nujno le v Veliki Britaniji, ZDA in Avstraliji. Veliko univerz v Evropi ponuja programe v angleščini.
  • Finance. Šolnine in standard življenja se razlikuje od države do države. Dobro si poglejte kolikšni so mesečni stroški, kakšna je šolnina ter ali lahko kandidirate za kakšno štipendijo.
  • Ostali kriteriji, kot na primer poznanstva, izkušnje z državo, perspektivnost za zaposlitev... Pomislite ali bi želeli ostati v tej državi ali pa se želite vrniti nazaj v domovino.

Informacij na spletu je ogromno in če rabite pomoč vam lahko pomagajo tudi naši svetovalci na katere se lahko obrnete preko e-maila, telefona, foruma ali pa v živo. 

Na vaša vprašanja vam bodo odgovorili v časi uradnih ur, in sicer v ponedeljek, torek, četrtek in petek med 10:00 in 15:00 uro ter v sredo med 12:00 in 17:00 uro.