Pametni vprašajo!

Zavod Študentska svetovalnica in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani vas vabita na niz brezplačnih izobraževanj s pravnimi svetovalkami.

Pametni vprašajo!

Zavod Študentska svetovalnica in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani vas v mesecu decembru vabita na niz brezplačnih izobraževanj, ki jih bodo vodile pravne svetovalke Zavoda Študentska svetovalnica.

Razpored dogodkov bo potekal na sledeč način:

  • 6. 12. – izobraževanje na temo študija v tujini

Na prvem izobraževanju na temo študija v tujini bomo govorili o štipendiranju, izbiri primernega študijskega programa, izpolnjevanju pogojev za vpis, pridobitvi potrebnih dokazil in certifikatov, o štipendiranju ter o še mnogo drugih zanimivih tematikah, povezanih s študijem v tujini. Svoje izkušnje s študijem v tujini bo z nami delil tudi študent, ki bo po koncu izobraževanja na voljo za vprašanja.

  • 13. 12. – izobraževanje na temo delovnopravnih pogodb študentov

Na drugem izobraževanju boste izvedeli nekaj pomembnih informacij o treh temeljnih delovnopravnih pogodbah, s katerimi se srečujejo študenti. Pravne svetovalke bodo tako predstavile pogodbo o zaposlitvi, avtorsko in podjemno pogodbo ter vpliv vsake izmed njih na status študenta in iz njega izhajajoče pravice.

  • 20. 12. – izobraževanje na temo najemne pogodbe

Na tretjem izobraževanju bo predstavljena najemna pogodba, njene sestavine, njena uporaba v praksi in najpogostejše težave študentov, ki jih ti imajo kot stranke v najemni pogodbi ter načini, kako se slednjim izogniti, predstavljene pa bodo tudi novosti, ki jih prinaša novela Stanovanjskega zakona SZ-1E na področju najemnih razmerij.

  • 27. 12. – spletna klepetalnica

Zadnje, sproščeno srečanje bo potekalo preko spleta, na njem pa bodo pravne svetovalke Zavoda Študentska svetovalnica na voljo vsem udeležencem za kakršnakoli vprašanja, ki spadajo v pravno dejavnost Zavoda in vprašanja, ki so se jim v času od zadnjega izobraževanja do klepetalnice porodila v povezavi z obravnavanimi tematikami.

Vsi dogodki bodo potekali na Vojkovi cesti 63 v Ljubljani, v 3. nadstropju, in sicer ob isti uri – 17:00.

Za udeležbo na dogodku vas prosimo, da izpolnite elektronsko prijavnico na https://forms.gle/i1ry2xgdNJhDUEXYA

Vljudno vabljeni!